Що можна приготувати без електроенергії: збалансоване меню на день
Що можна приготувати без електроенергії: збалансоване меню на день

Що можна приготувати без електроенергії: збалансоване меню на день

Зараз на території України діють обмеження подачі електроенергії. Через це в багатьох людей виникають проблеми із приготуванням їжі, адже далеко не всі користуються газовими плитами.

Через це доводиться готувати їжу, використовуючи туристичні пальники, або ж харчуватись продуктами, що не потребують термічної обробки. В таких випадках і мови не може бути про збалансоване харчування. Тому FoodOboz.ua вирішив розібратись, чи можна приготувати збалансований раціон харчування на день без використання електроенергії. Виявляється, це не складно і дуже смачно.

3 варіанти раціону харчування, що не потребують термічної обробки

Сніданок

Що можна приготувати без електроенергії: збалансоване меню на день

Варіант 1

Бутерброди. Хліб, або хлібці з вершковим маслом та сиром (можна замінити на оселедець/авокадо/паштет/ печінку тріски) Додатки: овочі, один фрукт на вибір.

Варіант 2

В піту або лаваш загортаємо сир кисломолочний, перець, сіль, сушений часник, додаємо зелень та помідори.

Варіант 3

Зелена гречка з рослинним молоком, ягодами, горіхами та насінням льону.

Перекус

Що можна приготувати без електроенергії: збалансоване меню на день

Варіант 1

Морквяні палички та хумус.

Варіант 2

Банан та суміш насіння з йогуртом без наповнювача.

Варіант 3

Крем-сир, корейська морква та консервований тунець, загорнуті в лаваш.

Обід

Варіант 1

Запарена гречка з тунцем або печінкою тріски. Сухофрукти на десерт.

Варіант 2

Сублімовані супи або каші. Також можна запарити кус-кус, та додати до нього ламінарію.

Варіант 3

Запарена рисова локшина із сиром тофу. Додати томати, перець, соєвий соус, мед та сік лимону.

Вечеря

Що можна приготувати без електроенергії: збалансоване меню на день

Варіант 1

Печінковий паштет на хлібцях + овочевий салат.

Варіант 2

Варений буряк, куплений у магазині, змішуємо із квашеною капустою та консервованою квасолею. Додаємо квашені огірки та заправляємо сумішшю олії та гірчиці.

Варіант 3

Печінку тріски змішуємо із вареними яйцями. Подаємо на хлібцях із овочевим салатом.

Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:

  • Як правильно зберігати масло
  • Яке м’ясо обрати для шашлику
  • Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим
Джерело матеріала
loader