Історія Бахмута й Авдіївки: ЗСУ загальмували наступ ЗС РФ у Нью-Йорку, чому небезпека не зникла
Історія Бахмута й Авдіївки: ЗСУ загальмували наступ ЗС РФ у Нью-Йорку, чому небезпека не зникла

Історія Бахмута й Авдіївки: ЗСУ загальмували наступ ЗС РФ у Нью-Йорку, чому небезпека не зникла

За словами військового кореспондента Богдана Мірошникова, важливо, аби призупинення ворога не замилило око українському командуванню. Адже в Сєвєродонецьку, Бахмуті, Авдіївці спочатку була "мінлива стабілізація", після чого ситуація різко погіршувалася.

Збройним силам України вдалося загальмувати просування російських окупантів у Нью-Йорку Донецької області. За словами військового кореспондента Богдана Мірошникова, це вдалося зробити ціною неймовірних зусиль. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

"У Нью-Йорку ціною неймовірних зусиль вдалося дещо загальмувати просування ворога. Але я дуже сподіваюся, що ці тимчасові стабілізації не замилять око командуванню. Та проблема буде вирішена у повному обсязі", — сказав Богдан Мірошников.

Він наголосив, що раніше подібні історії були в Сєвєродонецьку, Бахмуті, Авдіївці тощо. Зокрема, спочатку спостерігалася "мінлива стабілізація", а потім різко погіршувалася ситуація та наставала зміна обстановки.

Кореспондент зауважив, що взагалі не можна розслаблятися, зокрема й тому, що просування Збройних сил Російської Федерації повністю не зупинене. Він закликав памʼятати про ціну, адже кожна стабілізація ситуація та призупинення просування окупантів — це кров українських бійців.

Що відбувається на Донбасі: дані Генштабу ЗСУ

У Генштабі ЗСУ розповіли, що на Торецькому напрямку російські військові здійснили за підтримки авіації 19 атак біля населених пунктів Диліївка, Південне, Північне, Торецьк та Нью-Йорк.

Наступ ЗС РФ на Донбасі

Нагадаємо, 8 липня офіцер резерву ЗСУ, військовий експерт Андрій Крамаров повідомив, що ЗСУ теоретично можуть "взяти в котел" російських військових у районі Очеретиного Донецької області. За його словами, для цього потрібно перерізати виступ ворога.

Того ж дня офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка ЗСУ Сергій Цехоцький розповів, що окупанти збільшили інтенсивність штурмів на Покровському напрямку Донецької області. Проте Сили оборони тримають лінію оборони.

Теги за темою
Донбас
Джерело матеріала
loader
loader