АЗС переписали ціни: скільки тепер в Україні коштує бак бензину
АЗС переписали ціни: скільки тепер в Україні коштує бак бензину

АЗС переписали ціни: скільки тепер в Україні коштує бак бензину

Українські АЗС 10 липня визначили вартість бензину А-95 в середні 56,59 грн/л, що на 1 коп. дорожче, ніж на початку місяця. Великі мережі заправок продають бензин по 52,45-60,99 грн/л. Таким чином, на АЗС із найнижчою ціною заправити авто з 50-літровим баком коштує 2 623 грн/л. А з найвищою – 3 050 грн.

За даними Консалтингової групи "А-95", найдешевше продають бензин у мережі Авантаж 7 – 52,45 грн/л. А також на таких заправках, як:

  • Marshal – 52,80 грн/л;
  • SUN OIL – 52,90 грн/л.
  • Motto – 52, 98 грн/л.
АЗС переписали ціни: скільки тепер в Україні коштує бак бензину

Найвищі ціни виставили на заправках SOCAR, 60,99 грн/л. А також:

  • WOG, ОККО – 59,99 грн/л;
  • Shell – 59,42 грн./л.
На яких заправках найдешевше заправлятись

По областях бензин продають в середньому по 55,82 – 57,87. Відповідно, різниця майже сягає 2 грн/л. Найвищі ціни зафіксовані у Донецькій області – в середньому 57,87 грн/л. А також:

  • Чернігівській – 57,67 грн/л;
  • Кіровоградській, Чернівецькій – 53,99 грн/л.

Найдешевше – у Закарпатській області, де бензин коштує в середньому 55,93 грн/л. А крім того:

  • Київській – 55,94 грн/л;
  • Хмельницькій – 56,06 грн/л;
  • Миколаївській – 56,11 грн/л;
  • Сумській – 56,13 грн/л.
В якій області бензин коштує найдорожче

Подорожчання пального може добити українську економіку

Підвищення акцизів на пальне, яке ініціює влада, призведе до здорожчання усіх товарів та послуг, і вимиє останні гроші з економіки та кишень громадян. Про це заявив голова руху "SaveФОП" Сергій Доротич, коментуючи прийнятий ВР у першому читанні законопроєкт, який передбачає подорожчання бензину та дизелю до 2028 року.

"Підвищення акцизу на пальне – це вбивче рішення. Вже сьогодні ми маємо пальне у роздріб дорожче, ніж, наприклад, у сусідніх Румунії і Болгарії. Це при нашому рівні економіки – просто цвях у домовину підприємства і вимивання останніх копійок з гаманців українців", – заявив Доротич.

Він нагадав, що Україна вже має величезну проблему із транспортними перевезеннями, адже через мобілізацію та міграцію у нас катастрофічно не вистачає водіїв. "Через це тарифи на перевезення вантажів зростають в арифметичній прогресії. До цього зараз добавляється вартість палива. Також треба не забувати, як нам влада в особі пана Гетманцева розказувала, що при поверненні ПДВ зростання цін на паливо не буде, а відбулося діаметрально протилежне. Так буде і зі збільшенням акцизів", – переконаний Доротич.

Експерт наголосив, що здорожчання пального призведе передусім до підвищення цін на всі товари та послуги для українців, і запустить новий виток інфляції, яка може остаточно добити економіку. "Це просто здорожчання в кінцевому випадку роздрібної ціни на товари і послуги. А в сьогоднішніх українських реаліях – це просто добити конаючу економіку і добити українців, які вже зневірені й знекровлені. Нічого гарного з цього не буде", – резюмував Доротич.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, заправка – це один із аспектів повсякденного життя кожного автовласника. Вона стає настільки звичною, що більшість людей не задумуються над тим, як робити її правильно.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader