Без Родосу та Тири: 5 найгарніших островів Греції
Без Родосу та Тири: 5 найгарніших островів Греції

Без Родосу та Тири: 5 найгарніших островів Греції

Уявіть собі місце, де бірюзові води торкаються піщаних пляжів, а мальовничі села спускаються з пагорбів до кришталево чистого моря. Де заходи сонця розмальовують небо – розповідаємо нижче.

Закінтос

Архіпелаг чудово підходить для поціновувачів усього нового та незвичайного. На північно-західному узбережжі переважають круті пагорби, а на південному – скелі.

Обов'язково відвідайте Навайо – місце аварії корабля, що сталася у 1980 році. Казково-блакитна вода в оточенні кам'яних брил, викликає неабияку увагу туристів з усього світу. Дістатися сюди можна лише кораблем. Щоб прогулятися вулицями та площами, рекомендуємо поїхати до Закінтосу. У місті є чимало пекарень, кафе, бутіків та ювелірних магазинів.

На Каламакі можна взяти напрокат парасольки та шезлонги. Берегова лінія розташовується у східній частині затоки Лаганас і є однією з найкращих на острові. А ще пляж віднесли до Національного морського парку. У цій частині затоки море спокійне, тому чудово підійде для відпочинку з дітьми.

До речі, на Закінтосі знаходяться знамениті Блакитні печери. Завдяки сонячним променям, що потрапляють у гроти, вода стає смарагдового відтінку. Прихильникам активного відпочинку радимо поїхати до Кері. Дослідити природне диво можна з аквалангом.

Без Родосу та Тири: 5 найгарніших островів Греції

Ідра 

Ідеальне місце для шукачів спокою та тиші. Архіпелаг вважають одним із найатмосферніших у Греції. Тут заборонено пересуватися автотранспортом, а лише на віслюках чи велосипедах. Тому звуки двигунів туристи тут не почують.

На острові переважають маленькі ресторанчики та таверни. Довкола росте безліч зелені та квітів. Увесь порт заповнений яхтами та вітрильниками. До речі, Ідру часто обирають знаменитості для своєї відпустки.

Для відпочинку радимо обрати пляж Бісті. Довкола переважають скелі та сосновий ліс. Справжнє тихе місце зі свіжим повітрям.

Без Родосу та Тири: 5 найгарніших островів Греції

Скіатос 

Перлина Егейського моря, на території якої розкинулися понад 60 узбереж з оливковими та хвойними гаями. Ідеально підійде для поціновувачів активного туризму та для тих, хто надає перевагу пішим прогулянкам та походам. Тут є понад 25 маршрутів різної відстані та складністі. Кожен метр мандрівника супроводжуватимуть мальовничі краєвиди та панорами.

До речі, архіпелаг славиться десятками нічних клубів та дискотеками. Між іншим, звідти ходять лайнери з вечірками на борту.

Що цікаво, саме на Скіатосі знімали легендарний мюзикл "Мамма Міа".

Без Родосу та Тири: 5 найгарніших островів Греції

Парос 

Попри свою незначну популярність, туристи все частіше обирають острів для подорожей. Тут можна вдосталь насолодитися грецькими стравами та вином. Місцевість славиться пальмовими та оливковими деревами, а ще заповідниками. Який би пляж мандрівники не обрали, чи то Лівадія, Марцело, чи Камінія – усі вони характеризуються узбережжям з чистим піском та пологим заходом у воду. Тому це чудовий варіант для відпочинку сімей з малечею.

Щоб більше дізнатися про історію місцевості, радимо завітати до старовинного села Нусса. Тут переважають традиційні білі будиночки та маленькі церкви: монастирі Святого Арсенія та Христа. До речі, обов'язково завітайте в долину метеликів, їх тут близько тисячі. Майте на увазі, протягом дня вулиці містечка майже порожні. Тому це вдала пора для приватних фотосесій. До речі, тут добре розвинене автобусне сполучення. Ним можна дістатися до будь-якого з багатьох пляжів: Колімбітрес, Санта Марія тощо.

Без Родосу та Тири: 5 найгарніших островів Греції

Наксос

Архіпелаг славиться античними статуями, візантійськими храмами та зеленими горами. Тут знаходиться близько 20 берегових ліній, що розподілені по лагунах та бухтах. Від тихих та відокремлених до галасливих та багатолюдних з доступною інфраструктурою. Кожен мандрівник знайде те, що йому до душі. До речі, Наксос є справжнім раєм для дайверів та серфінгістів. Туристи знайдуть широкий спектр морських та спортивних розваг: водні лижі, скутер, катання на балонах тощо.

Щоб спробувати традиційний лікер кітрон, прямуйте до села Халки у винокурню Валліндрас. Тут можна взяти участь в екскурсії з процесу приготування напою. І потім, звісно, його придбати як сувенір.

Також рекомендуємо звернути увагу на декілька визначних пам'яток. Раніше на острові побудували храм Аполлона, тепер від нього залишилися ворота з мармуру – Брами Портара. Обов'язково відвідайте замок Базеос XVII століття.

Без Родосу та Тири: 5 найгарніших островів Греції

Збирайте валізи та розпочинайте подорож до егейської перлини!

Раніше OBOZ.UA розповідав про бюджетні пляжні курорти Європи. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader