Україна та ЄС ще на рік продовжили угоду про доступний роумінг
Україна та ЄС ще на рік продовжили угоду про доступний роумінг

Україна та ЄС ще на рік продовжили угоду про доступний роумінг

Україна та ЄС ще на рік продовжили угоду про користування роумінгом без додаткових доплат. Про це 10 липня повідомив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

- Українці, які живуть у країнах Європейського Союзу, до липня 2025 року зможуть спілкуватися з близькими без додаткових доплат за роумінг. Спільну заяву з європейськими операторами продовжили ще на рік, - написав він у своєму фейсбуці.

Під заявою підписалися 22 європейські та сім українських операторів - 3Mob, Data Group, Kyivstar, Lifecell, Ukrtelecom, Vega White та Vodafone Ukraine.

- Дякуємо Європейській комісії, агенції BEREC, НКЕК та операторам за спільні зусилля, щоб українці в Європі завжди залишалися на зв’язку, - додав він.

Федоров нагадав, що вперше заяву про доступний роумінг українські та європейські оператори підписали у квітні 2022 року. Так ЄС підтримав мільйони українців, які через повномасштабне вторгнення Росії вимушені були покинути країну. Наразі Україна працює над вступом у єдину роумінгову зону з ЄС. Ухвалений Верховною Радою закон має оцінити Єврокомісія. 

У регуляторному органі НКЕК зазначили, що Спільну заяву (Joint Statement) між українськими та європейськими операторами продовжували вже декілька разів. Європейці, своєю чергою отримують доступний роумінг в Україні. Документ залишається відкритим для усіх європейських операторів, які можуть доєднатися до нього у будь-який момент протягом терміну його дії.

  • 18 червня президент України Володимир Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС.
  • 25 червня Рада ЄС схвалила продовження тимчасового захисту для українців ще на два роки.
Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала