Посадовець СБУ не задекларував будинок за $600 тис., у якому живе – ЗМІ
Посадовець СБУ не задекларував будинок за $600 тис., у якому живе – ЗМІ

Посадовець СБУ не задекларував будинок за $600 тис., у якому живе – ЗМІ

Начальник департаменту господарського забезпечення СБУ Андрій Падалка не задекларував будинок за 600 тисяч доларів. Помешкання знаходиться в котеджному містечку Green Hills під Києвом.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів hromadske. Площа будинку сягає майже 300 квадратів, ділянка 14 соток з гостьовим будинком ще на 120 метрів. 

На закритій території містечку є охорона та британська школа. Будинок облаштований власною газовою котельнею, пральнею, гаражем на два авто, великою терасою, просторою кухнею з технікою преміумкласу та дерев'яними меблями.

"Три великі спальні з ванними кімнатами, просторі вбиральні та кабінет на першому поверсі. Саме так описують це помешкання в оголошенні про продаж, яке вочевидь просто забули прибрати з сайту", – уточнюють журналісти.

 Посадовець СБУ не задекларував будинок за $600 тис., у якому живе – ЗМІ

Як зазначають журналісти, цей будинок Падалка вирішив оформлювати не на себе. За їх даними, він зараз перебуває у стосунках з Оленою Зеленською (ні, не першою леді, просто тезка). Пара має спільну дитину. В Олени Зеленської є мама — Лариса Пандей, і саме на цю жінку зареєстрований придбаний 26 жовтня 2023 року будинок з ділянкою на 10 соток.

Журналісти вже отримали відповідь на запит від Служби безпеки України. Там повідомили, що службовець переїхав у будинок, придбаний у жовтні 2023 року, лише цьогоріч. Саме тому в декларацію, якої немає у відкритому доступі, він його не вніс.

Нагадаємо, стало відомо про те, що в Офісі генерального прокурора Українизвільнили заступника глави відомства Дмитра Вербицького. Посадовець, якого запідозрили в можливій схемі з податками та нерухомістю, пішов із посади за власним бажанням.

Свої слідчі дії щодо нього проводило й НАЗК. А генпрокурор Костін підписав наказ про службове розслідування. Він також відреагував на журналістські матеріали щодо свого заступника, вказавши: Вербицький вів низку резонансних проваджень, "фігуранти яких дуже зацікавлені у його відстороненні або звільненні".

Як повідомляв OBOZ.UA, НАБУ провело обшуки в авто Кирила Тимошенка – екскерівника Офісу президента. За даними нашого видання, слідчі дії пов’язані зі справою про зливи розслідування "Великого будівництва".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader