Винищувачі F-16 від Данії та Нідерландів вже на шляху до України, - Блінкен
Винищувачі F-16 від Данії та Нідерландів вже на шляху до України, - Блінкен

Винищувачі F-16 від Данії та Нідерландів вже на шляху до України, - Блінкен

Данія та Нідерланди вже почали передачу Україні винищувачів F-16, які допоможуть захиститись від російської агресії. Літаки незабаром зможуть стати на захист українського неба. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на саміті НАТО, інформацію також підтвердила прес-служба Білого дому.

- Я радий оголосити, що поки ми зараз розмовляємо, ведеться передача F-16 Україні з Данії, Нідерландів. І ці літаки літатимуть в українському небі цього літа, - розповів Блінкен. - Літаки передають, щоби переконатися, що Україна зможе продовжувати ефективний захист від російської агресії.

Крім цього, Блінкен повідомив, що протягом наступних кількох днів буде представлено "потужний пакет" допомоги для України, який "побудує чіткий і міцний "міст" для членства України в НАТО".

У прес-службі Білого дому зазначили, що уряди Данії та Нідерландів перебувають у процесі передачі Україні F-16 американського виробництва за підтримки Сполучених Штатів. І "Україна почне літати на F-16 вже цього літа". Більш детальних подробиць про постачання розкривати не стали з міркувань безпеки.

  • 2 липня у Нідерландах міністр зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва видала ліцензію на експорт в Україну 24 літаків F-16 та ще семи авіадвигунів до них. Перший літак буде поставлено «невдовзі», повідомляється у листі міністра Кайси Оллонгрен депутатам Палати представників Нідерландів, опублікованому на сайті парламенту.
  • 3 червня Оллонгрен заявила, що Україна зможе використовувати передані Нідерландами F-16 для завдання ударів по військових цілях на території Росії.
Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader