ЗСУ вже влітку літатимуть на F-16 - заява США, Нідерландів та Данії
ЗСУ вже влітку літатимуть на F-16 - заява США, Нідерландів та Данії

ЗСУ вже влітку літатимуть на F-16 - заява США, Нідерландів та Данії

Україна отримає у своє розпорядження бойові літаки F-16 протягом кількох тижнів.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві президента США Джо Байдена й премʼєр-міністрів Нідерландів Діка Скоофа та Данії Метте Фредеріксен.

“За підтримки США, уряди Данії та Нідерландів перебувають у процесі передачі вироблених у США F-16 Україні. Процес передачі F-16 вже триває, й Україна літатиме на бойових F-16 цього літа”, - стверджується у документі.

Зазначається, що надати більш точну дату отримання Україною літаків неможливо через “міркування операційної безпеки”. “Ми налаштовані на подальше посилення військово-повітряних можливостей України, що включатимуть ескадрильї сучасних багатоцільових літаків четвертого покоління F-16. Коаліція має намір підтримувати їх забезпечення та озброєння, а також подальшу підготовку пілотів для підвищення оперативної ефективності”, - наголосили підписанти.

Вони також пообіцяли “й надалі координовано діяти з метою підтримки спроможності України захищати себе від російської агресії”.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський, перебуваючи у США, анонсував рішення щодо F-16 та підписання ще двох нових безпекових угод.

Тим часом Норвегія оголосила, що передасть Україні шість винищувачів F-16.

Фото: Defensie.nl

Теги за темою
США Збройні сили України Нідерланди
Джерело матеріала
loader
loader