Північнокорейські війська на українському фронті: експерт розповів про реальні ризики та можливі наслідки
Північнокорейські війська на українському фронті: експерт розповів про реальні ризики та можливі наслідки

Північнокорейські війська на українському фронті: експерт розповів про реальні ризики та можливі наслідки

У мережі активно обговорюють інформацію про те, що Північна Корея може направити свої війська надання військової допомоги Росії. Зокрема, північнокорейська сторона наполягала на оформленні офіційного прохання про надання такої допомоги "у разі потреби".

Військовий аналітик, координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець у себе в Telegram-каналі розповів, що основною проблемою взаємодії стане необхідність налагодження координації між російськими та північнокорейськими військами.

Південнокорейська телекомпанія TV Chosun повідомляє, що під час переговорів було обговорено можливість відправлення інженерно-саперних військ КНА на окуповані Росією українські території.

Передбачається, що контингент у п'ять інженерно-саперних бригад може бути направлений для допомоги у відновленні Донецька. Однак це означало б відправку на війну близько половини всіх інженерно-саперних військ КНА, оскільки в даний час їхня чисельність складає лише 11 бригад.

Однак, незважаючи на ці домовленості, необхідність посилення інженерно-саперних частин на даний момент відсутня. Тому деякі експерти припускають, що під виглядом саперів можуть бути відправлені бойові підрозділи, які братимуть участь у бойових діях. Однак це малоймовірно через безліч технологічних та організаційних труднощів.

Ще однією значною проблемою стане мовний бар'єр. Хоча серед російських та північнокорейських військових є фахівці, які володіють корейською та російською мовами відповідно, їх кількість недостатня для повноцінної взаємодії на всіх рівнях бойового управління. Це ускладнить координацію дій і може призвести до серйозних проблем під час бойових операцій.

Незважаючи на досягнуті домовленості, реалізація плану щодо відправлення північнокорейських військ в Україну стикається з багатьма перешкодами. Налагодження взаємодії, переоснащення та навчання північнокорейських військовослужбовців, а також мовні бар'єри створюють значні труднощі для реалізації цієї угоди.

Останні новини України:

Військовий експерт розповів, чи може НАТО таки закрити небо над Україною.

Введення західних військ вирішило б проблему із нестачею резервів ЗСУ: думка експерта.

Чому взимку відключень світла не було, а тепер є: ДТЕК дав відповідь.

Теги за темою
Україна Росія Збройні сили України
Джерело матеріала
loader