"Це наш пріоритет": Умєров розповів, як буде посилена українська система ППО
"Це наш пріоритет": Умєров розповів, як буде посилена українська система ППО

"Це наш пріоритет": Умєров розповів, як буде посилена українська система ППО

Вже у перший день саміту НАТО у Вашингтоні, 9 липня, кілька країн Альянсу оголосили про наміри передати Україні системи ППО. Ці системи та компоненти для їхньої роботи допоможуть захистити українські міста, людей та критичну інфраструктуру від російських ударів.

Водночас Україна з союзниками працює над реалізацією низки інших ініціатив з посилення обороноздатності нашої держави, про результати цієї роботи будуть оголошення вже незабаром. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

Він наголосив, що одним із головних завдань, які нині має вирішити Україна, є посилення ППО, і у цьому напрямку початок роботи на Вашингтонському саміті НАТО вже приніс певні результати.

"Країни Альянсу, зокрема США, Нідерланди, Німеччина, Італія та Румунія, оголосили про надання нам систем протиповітряної оборони. Рішення включає додаткові батареї Patriot, систему SAMP-T та компоненти для їхньої роботи. Ці системи допоможуть захистити наші міста, мирних жителів та критичну інфраструктуру. Вдячні нашим союзникам з США, Німеччини, Румунії, Нідерландів та Італії", – зазначив Умєров.

Цим зусилля Заходу у посиленні здатності України відбиватися від жорстоких повітряних атак Росії не обмежуються.

"Також у найближчі місяці США та їхні союзники передадуть десятки тактичних систем ППО, таких як NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та Gepard. Це значно підсилить нашу оборону. Висловлюємо окрему подяку Канаді, Норвегії, Іспанії, Великій Британії та іншим державам за надання цих систем і перехоплювачів", – сказав міністр оборони України.

Умєров подякував усім державам, що долучилися до  Ініціативи негайної дії з ППО, яка зібрала понад $1 мільярд на підтримку ППО України.

"Робота над іншими ініціативами триває. Нові анонси скоро! Це наш пріоритет", – додав урядовець.

Нагадаємо, напередодні, 9 липня, з заявою після удару РФ по дитячій лікарні "Охматдит" виступив президент США Джо Байден. Він  анонсував допомогу Україні з ППО.

За словами американського президента, йдеться про великий пакет, що міститиме "десятки систем" протиповітряної оборони.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader