5 найкращих продуктів, які стимулюють коричневий жир для схуднення
5 найкращих продуктів, які стимулюють коричневий жир для схуднення

5 найкращих продуктів, які стимулюють коричневий жир для схуднення

Втрата ваги вимагає корекції харчових звичок. Правильний вибір продуктів при покупках чи замовленні їжі може суттєво вплинути на ваші зусилля щодо схуднення.

Один із способів покращити свій раціон – це включити до нього продукти, які активують коричневий жир і підвищують здатність організму спалювати калорії. Про це пише видання eatthis.com.

Коричневий жир

Коричнева жирова тканина, відома як коричневий жир, активується при прохолодних температурах, пояснює Гарвардська медична школа. Його головна функція полягає у виробленні тепла для підтримки температури тіла через спалювання калорій, що може сприяти втраті ваги. Дослідження, опубліковані в журналі Frontiers in Physiology, свідчать, що певні дієтичні сполуки можуть активувати коричневий жир і сприяти перетворенню білої жирової тканини на коричневу, що також приносить численні користі для здоров’я.

Капсаїцин (гострий перець)

Дослідження показують, що капсаїцин, активний компонент гострого перцю, підвищує спалювання жиру та енерговитрати, а також може допомогти зменшити жир на животі, зазначають Nutrition Twins. Він стимулює коричневий жир, який активно спалює калорії. Додавайте гострий перець до страв із макаронами, рисом, яйцями, гуакамоле та морепродуктами, щоб отримати користь від капсаїцину.

Зелений чай

Науково доведено, що зелений чай сприяє спалюванню жиру та калорій завдяки катехіну EGCG і кофеїну. Nutrition Twins пояснюють, що ці компоненти діють синергетично, стимулюючи процеси спалювання жиру. Дослідження також показують, що зелений чай може збільшувати кількість коричневого жиру. Крім того, антиоксиданти в зеленому чаї допомагають запобігти окислювальному пошкодженню, зменшити запалення та уникнути хвороб.

Куркумін (куркума)

Куркумін, який міститься в екстракті кореня куркуми, є ефективним у боротьбі з ожирінням. Дослідження свідчать, що він сприяє зниженню ваги та жиру в організмі, зменшуючи окружність талії та стегон. Куркумін підвищує витрати калорій, термогенез і активує коричневий жир. Додавайте куркуму до супів, маринадів, страв із квасолі, рагу, яєць та рису. Поєднання з чорним перцем підвищує біодоступність куркуміну.

Ментол (м’ята перцева та колосиста)

Дослідження показують, що тривале використання ментолу підвищує активність коричневого жиру та енерговитрати, а також змінює чутливість до інсуліну. Додавайте м’яту до йогурту з ягодами, приготуйте освіжаючий напій із м’ятою або заваріть холодний чай із м’ятними листочками. Використовуйте м’яту для підсилення смаку салатів або починайте ранок із шоколадно-м’ятного смузі.

Омега-3 жирні кислоти рибного походження

Омега-3 жирні кислоти EPA та DHA сприяють зниженню ваги, як показують дослідження. Споживання жирної риби або добавок із риб’ячим жиром збільшує кількість коричневого жиру. Включайте до раціону лосось, сардини, скумбрію, оселедець та анчоуси, щоб отримати користь від омега-3 жирних кислот.

Раніше OBOZ.UA опублікував продукти з високим вмістом калію.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader