Лідери за скаргами: деякі області перевірять через відключення світла
Лідери за скаргами: деякі області перевірять через відключення світла

Лідери за скаргами: деякі області перевірять через відключення світла

Держенергонагляд України проведе поглиблену перевірку застосування графіків відключень електроенергії.

Державна інспекція енергетичного нагляду України планує провести ретельну перевірку застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень та справедливого розподілу електроенергії в регіонах. Про це повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Держенергонагляд тримає на постійному контролі питання застосування графіків погодинних відключень. Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу.

І вже бачимо кілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатися, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії", - зазначив Руслан Слободян.

За словами голови відомства, наразі Дніпропетровська область лідирує за кількістю скарг. Імовірно, поглиблена перевірка розпочнеться саме з цього регіону, після чого відбудеться ще у 5-6 областях.

Слободян пояснив, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через те, що на стабілізаційні відключення накладаються аварійні, спричинені, зокрема, спекою.

"Водночас є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення", - повідомив голова Держенергонагляду.

Нагадаємо, у Yasno пояснили нові принципи роботи графіків відключень електроенергії.

Джерело матеріала
loader
loader