Минуло 40 років: як змінилися головні актори "Поліцейської академії"
Минуло 40 років: як змінилися головні актори "Поліцейської академії"

Минуло 40 років: як змінилися головні актори "Поліцейської академії"

За сюжетом, в одному з американських міст з’являється указ, що потрапити на службу в поліцію може кожен. Керівники поліцейської академії нічого не можуть з цим вдіяти, тож погоджуються з рішенням. Водночас вони влаштовують для курсантів такі випробування, щоб ті самі покинули заклад.

Важливо сказати, що велику роль в успіху стрічки зіграв вдалий акторський склад. Виконавці головних ролей майстерно перевтілилися та змогли вразити аудиторію. З часу виходу фільму минув вже не один десяток років. Тож актори дуже змінилися за цей час, а дехто вже відійшов у вічність. Viva! пропонує подивитися, як зараз виглядають головні герої популярного фільму.

 

Стів Гуттенберг

Актор зіграв у стрічці молодого чоловіка з непростим характером - Кері Магоні. Він не хотів підкорятися наказам керівництва, тому його прагнули позбутися якомога швидше. Сам Магоні теж не мав бажання йти, адже це було для нього можливістю уникнути вʼязниці. Роль хулігана у «Поліцейській академії» принесла Гуттенбергу шалену славу. Він став популярним не лише в США, а й у всьому світі.

Загалом його творчий доробок налічує понад 100 робіт. Найкращі з них - ролі як веселих, так і драматичних персонажів у стрічках «Троє чоловіків і немовля», «Кокон», «Вероніка Марс», «Троє чоловіків і маленька леді», «Двоє: Я і моя тінь». Останній фільм за участі Гуттенберга - комедія Вуді Аллена 2020 року, під назвою «Фестиваль Ріфкіна», де він мав одну з головних ролей.

Зараз 65-річний актор рідко зʼявляється в кіно. Нещодавно він видав власну книгу «Час дякувати», де розповів про різні події, які суттєво вплинули на нього. Зокрема, чоловік відверто поділився, як пережив смерть батька. Також Гуттенберг активно публікує мотиваційні відео, в яких дає поради щодо покращення свого життя.

Окрім того, Стів вже понад 5 років перебуває у шлюбі з репортеркою Емілі Сміт, молодшою за нього на понад 20 років.

Кім Кетролл

А от для Кім Кетролл роль харизматичної курсантки Карен Томпсон стала квитком у Голлівуд. Саме «Поліцейська академія» принесла акторці славу та стала вдалим стартом для успішної карʼєри.

Згодом вона знялася у популярних стрічках 80-х: «Повернення мушкетерів», «Квиток на небеса», «Зоряний шлях 6: Невідкрита країна».

Але найгучнішою роботою після «Поліцейської академії» виявилась роль Саманти Джонс у культовому серіалі «Секс і місто». Так, Кетролл стала зіркою на весь світ. За успішну роль Кім нагородили преміями «Золотий глобус» та «Еммі».

На рахунку акторки - десятки успішних ролей у кіно і театрі. Зокрема, знімалась у стрічках «Божевільний медовий місяць», «Непристойно багаті», «Як я зустріла вашого батька». Також брала участь у виставах «Солодка», «Антоній і Клеопатра», «Дикий мед».

Цікаво, що Кетролл знімалась у серіалі «І просто так..» у 2023 році, який є продовженням легендарного «Секс і місто». За появу на 73 секунди акторка отримала 1 мільйон доларів. Вона мала всього 20 реплік, тобто, за кожне речення знаменитості заплатили по 50 тисяч доларів.

Протягом останнього часу 67-річна Кетролл почала частіше зʼявлятися в інформаційному просторі. Вона відвідує публічні заходи та знімається для різних глянцевих журналів.

Також знаменитість близько 5 років перебуває у стосунках з працівником BBC Расселом Томасом. Він молодший за акторку на 20 років.

Джордж Бейлі

Чимало глядачів «Поліцейської академії» добре памʼятають лейтенанта Тадеуша Гарріса. Його зіграв на той час 38-річний Джордж Бейлі. Ця роль стала головною у фільмографії актора.

Також він зʼявлявся у серіалах «Польовий шпиталь» та "Штучка", а також у фільмах «Манекен» і «Злодійка».

Упродовж 15 років Джордж Бейлі був послом «Фонду Дітей Світла», який покриває витрати на лікування дітей, хворих на рак. Актор вирішив долучитися до фонду, бо опинився у схожій ситуації. У його хрещеної доньки Бренді Елдрід виявили лейкемію. Згодом Джорджа обрали керівником цього фонду.

Відомо, що Бейлі був у шлюбі протягом 33 років шлюбу з Елінор Джун Гусбі. У мережі немає інформації, де навчалась та працювала ця жінка. Загалом подружжя трималось якомога далі від публіки. Водночас пара розлучилася у 1999 році. У них є двоє спільних дітей.

Станом на 2022 рік статки Джорджа Бейлі оцінюють у 2 мільйони доларів. Зараз йому 79 років.

Леслі Істербрук

На той час 34-річна акторка зіграла сержантку Деббі Каллаген та прокинулася зіркою після виходу стрічки. Це фактично найкраща роль Істербрук за всю її карʼєру. Вона грала майже у всіх частинах популярного фільму. Попри те, що згодом Леслі можна було побачити у багатьох фільмах різних жанрів, все ж перевершити роль поліціянтки їй не вдалося.

Натомість відомими стрічками за участі акторки є «Рятівники Малібу», «Бетмен: Анімаційні серії», «Супермен», «Гелловін» та «Голлівуд для початківців». Вона має власний театр в англійському місті Ноттінгем.

Леслі має сторінку в інстаграмі, але нічого туди не публікує. Її теперішні світлини можна побачити лише у фан-акаунтах.

Щодо особистого життя, то знаменитість була в шлюбі з актором Віктором Голчаком. Другим обранцем знаменитості став актор Ден Вілкокс, який грав у фільмі «Товста шкіра».

74-річна акторка продовжує зніматися в кіно. Зокрема, останньою стрічкою за її участі є «Шлюбний договір-2», де вона мала одну з головних ролей.

Джордж Гейнз

Актор був одним із найстарших на майданчику під час знімань «Поліцейської академії». Джордж виконав роль коменданта Еріка Лассарда, коли йому було 66 років.

Гейнз починав карʼєру з бродвейських музичних комедій та маленьких ролей з серіалів і фільмів. У 80-х він знявся в комедії «Тутсі», а згодом отримав роль у легендарній «Поліцейській академії». Це й зробило Гейнза надзвичайно популярним.

Цікаво, що Джордж має далеке українське походження. Його мама - модельєрка та світська девиця Ія Ґе була троюрідною племінницею українського художника Миколи Ґе. А ще вона народилася у Словʼянську.

Зі своєю дружиною, канадською акторкою та телеведучою Еллін Енн МакЛері, Гейнз познайомився ще в 1952 у Нью-Йорку. Згодом пара побралась й відтоді не розлучалась. Джордж та Еллін з 1989 жили в Каліфорнії. Вони мають двох дітей - сина Метью і дочку Ію.

На початку 2000-х актор припинив зʼявлятися в кіно та пішов на пенсію. Останній фільм за його участі - «Щойно одружені» 2003 року, де також грав популярний американський актор Ештон Кутчер. На жаль, у 2016 році Гейнз відійшов у вічність у віці 98 років.

Маріон Ремсі

Жінка розпочала свою карʼєру зі стрічки «Привіт, Доллі!», а також засвітилась у серіалі «Джефферсони» та вар'єте-шоу Keep On Truckin. Але масштабну популярність їй дала роль боязкої курсантки Лаверни Гукс у «Поліцейській академії».

Після цього вона практично не знімалася у кіно, натомість почала співати й писати музику. Зокрема, створила треки Supernatural Thing, This Time I'll Be Sweeter, Satan's Daughter для британського попвиконавця Гері Гліттера.

Також акторка залучала кошти до важливої соціальної місії. Вона брала участь у заходах, присвячених інформуванню про ВІЛ/СНІД.

Останній фільм за участі акторки - "Коли я співаю" 2018 року. У ньому йдеться про жінку, яка довго намагалась влаштувати співочу карʼєру і їй це вдалося. Маріон Ремсі не стало у 2021 році. Їй було 73 роки.

Фото: "Кіноріум", кадри з фільму, IMDb, Pinterest, Rotten Tomatoes, The Movie Database, Last FM, Hollywood Melanin, інстаграм-сторінки акторів, Eneyida.TV

Джерело матеріала
loader
loader