Німеччина може вислати військовозобов'язаних українців: у якому разі це станеться
Німеччина може вислати військовозобов'язаних українців: у якому разі це станеться

Німеччина може вислати військовозобов'язаних українців: у якому разі це станеться

За словами німецького політика та голови партії ХСС Маркуса Зедера, чоловіків з України можуть повернути назад на Батьківщину, однак для цього потрібне прохання з боку Києва.

У випадку, якщо уряд Німеччини очолить блок ХДС/ХСС, Німеччина можевислати українців призовного віку. Це станеться у разі прохання з боку України. Про це заявив голова партії ХСС Маркус Зедер в інтерв'ю Münchner Merku.

За його словами, він проти того, щоб біженцям з України автоматично надавали права на отримання соціальної допомоги. Він підкреслив, що його партія була одразу скептично налаштована. Зазначається, що українські біженці, які перебувають у Німеччині, отримують допомогу як громадяни, а не "шукачі притулку".

Слід зазначити, що раніше з подібними висловлюваннями виступав голова молодіжної організації Junge Union німецької партії ХДС/ХСС Йоганнес Вінкел. Він заявив, що підтримувати соціальними виплатами потрібно українських жінок та їхніх дітей. Водночас, на його думку, чоловіки призовного віку повинні захищати свою країну, а не мати захист у Німеччині. Він назвав повним цинізмом те, що країна надає Києву зброю, але позбавляє його солдатів.

Слід зауважити, що станом на кінець грудня 2023 року в Німеччині зареєстровано 1,132 мільйона громадян України, які шукають захисту від війни. При цьому у 2022 році українських біженців на території ФРН було 1,045 мільйона.

Відомо, що найбільше українців прийняли в Північному Рейні (понад 231 тисячі осіб). На другому місці Баварія із понад 154 тисячами біженців, а ось в Берліні лишилося 62 556 громадян.

Раніше повідомлялося, щобіженці з України у ФРН не квапляться шукати роботу. Уряд Німеччини планував офіційно надати роботу 200 тисячам українцям. Натомість зацікавленість виявили лише 33 тисячі шукачів притулку. Станом на березень 2024 року з понад мільйона українців, які перебувають у ФРН працездатні лише 529 201 особа. При цьому рівень трудової зайнятості українців становив 26,5 відсотка, включно з тими, хто зайнятий неповний робочий день.

Також повідомлялося, щоукраїнські біженці в Німеччині почали отримувати листи від страхових компаній з проханням сплатити внески. Це пояснюють тим, що деякі компанії не отримали компенсації від служб соціального захисту, відповідальних за утримання українських біженців у країні. Експерти рекомендували українцям звернутися до відповідних установ Німеччини, щоб отримати компенсацію витрат. При цьому радять самостійно сплатити потрібну суму страховій компанії.

Теги за темою
Україна війна Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader