Відпочинок у Барселоні стане дорожчим: скільки доведеться заплатити туристу
Відпочинок у Барселоні стане дорожчим: скільки доведеться заплатити туристу

Відпочинок у Барселоні стане дорожчим: скільки доведеться заплатити туристу

Іспанська Барселона підвищить податок, який стягується з гостей за відвідування міста. На такий крок міська влада піде, щоби скоротити інтенсивний потік туристів, з яким не завжди вдається впоратись.

Як повідомляє Euronews, це буде вже друге підвищення податку цього року. З жовтня він становитиме 4 євро з особи на добу. Перше підвищення відбулося у квітні.

Місцевий туристичний збір був запроваджений у Барселоні з 2012 року. Його додали до  загальнорегіонального туристичного податку. Збір стягується з офіційного житла, яке надається туристам і залежить від типу розміщення. Для чотирьохзіркових готелів він становить 1,70 євро, для житла, орендованого через сервіси на кшталт Airbnb, — 2,25 євро, а для п'ятизіркових і люксових готелів — 3,50 євро. Пасажири круїзних суден, що проводять у місті менше 12 годин, платять 3 євро, а ті, хто проводить понад 12 годин, – 2 євро.

Окремий міський податок стягується за максимальне перебування протягом семи ночей. І він теж невпинно зростає. Зараз він становить 3,25 євро за ніч для більшості відвідувачів та 4 євро для тих, хто зупиняється у туристичних апартаментах або проводить у місті в рамках круїзу менше 12 годин.

Після підвищення у жовтні гостям Барселони доведеться платити 4 євро понад регіональний туристичний податок. Він зросте на 0,75 євро за ніч. Це означає, що гості п'ятизіркових готелів сплачуватимуть загалом 7,50 євро за ніч, тобто 52,50 євро на особу за тижневе перебування. Зараз ця сума складає 47,25 євро.

Мер міста Хауме Колбоні каже, що мета збільшення міського податку полягає в тому, щоби розвивати в Барселоні якісний туризм. Зібрані кошти мають намір направити на такі витрати, як прибирання та охорона.

Місто відвідують у середньому 32 мільйони людей на рік, багато з яких прибувають на круїзних лайнерах. Місцеві мешканці нерідко скаржаться на шум від екскурсій, безлад та зростання цін, яке викликає така кількість туристів.

Влада сподівається, що підвищений податок збільшить доходи від туризму з 95 мільйонів євро до 115 мільйонів євро у 2024 році. До того ж, на думку Колбоні, це дозволить зменшити кількість гостей. "Наша модель більше не є масовим туризмом, а якісним туризмом, що підвищує цінність міста", — пояснив мер. У муніципалітеті заявили, що додаткові доходи використають для вдосконалення інфраструктури міста, включаючи покращення доріг, автобусного сполучення та ескалаторів.

Раніше OBOZ.UA розповідав про найкращі бюджетні курорти Європи, які можна відвідати, навіть якщо у вас обмаль грошей.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader