"Ми маємо план": Умєров сказав, що треба для перемоги у війні проти Росії
"Ми маємо план": Умєров сказав, що треба для перемоги у війні проти Росії

"Ми маємо план": Умєров сказав, що треба для перемоги у війні проти Росії

Міністр оборони України Рустем Умєров впевнений, що Україна може здобути перемогу у війні проти Росії. Проте для цього необхідно більше зброї та дозвіл атакувати військові об'єкти на території РФ.

Про це Умєров заявив в інтерв'ю американському телеканалу Fox News 10 липня. Він підкреслив, що критично важливо, щоб країни-партнери приймали відповідні рішення вчасно.

"Ми спроможні перемогти. У нас є план. Ми публічно говоримо, що нам потрібно більше зброї. І вагання щодо передачі цієї зброї та вагання щодо надання Україні дозволу (бити по військових цілях в РФ – ред.) займає час, а час є вирішальним", – сказав він.

Умєров також зазначив, що дозвіл на удари американською зброєю вглиб РФ не спричинить ескалацію, а навпаки — допоможе захистити українських громадян і цивільні об'єкти. Водночас Росія сама загострює цей конфлікт, коли атакує лікарні та інші цивільні об'єкти і не зважає на людські життя.

"Ми хочемо захистити людей. Ми хочемо вражати лише військові цілі. Вони обстрілюють наші міста й критичну інфраструктуру, вбиваючи людей. Тому нам потрібно більше ППО й зброї для захисту наших людей", – пояснив Умєров.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз ухвалив рішення про використання доходів із заморожених активів Росії на користь України. Ці кошти буде використано для зміцнення обороноздатності країни. Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що перший транш буде витрачено на боєприпаси, засоби ППО та підтримку українських виробників.

Як повідомляв OBOZ.UA, у перший день саміту НАТО у Вашингтоні 9 липня кілька країн Альянсу оголосили про наміри передати Україні системи ППО. Ці системи та компоненти для їхньої роботи допоможуть захистити українські міста, людей та критичну інфраструктуру від російських ударів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader