Домашні заливні пироги можуть бути чудовою альтернативою хлібу, булкам, піци та лазаньї. Готувати їх можна з будь-якими начинками, як із солодкими – сир, ягоди, так і солоними – капуста, риба, м'ясо, сир, твердий сир та зелень.
Кулінар поділилася в Instagram рецептом дуже пишного та смачного заливного пирога зі смаженою цибулею.
Інгредієнти:
- 350г цибулі
- 200 мл кефіру (жирність вибирайте за смаком)
- 2 яйця
- 50 мл олії
- 1 ч.л цукру
- 0,5 ч.л солі
- 1 ст.л сухої цибулі (за бажанням)
- 185 г борошна
- 0,5 ч.л розпушувача
- 0,5 ч.л соди
- 25 г вершкового масла
Спосіб приготування:
1. Цибулю поріжте півкільцями і обсмажте на вершковому маслі. Смажте на середньому вогні хвилин 10, до золотистого кольору.
2. У мисці змішайте кефір, яйця, олію, сіль і цукор, перемішайте, всипте борошно, розпушувач і соду. Вимішайте і в середині процесу додайте суху цибулю.
3. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
4. Дно форми для випічки застеліть пергаментом, краї форми змастіть вершковим маслом. Спочатку у форму вилийте половину тіста та розподіліть його. Помірно по всій поверхні викладіть обсмажену цибулю.
Зверху розподіліть другу частину тіста та випікайте 30-35 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пишний заливний пиріг з капустою
- Заливний пиріг із грушами
- Яблучний пиріг на кефірі з манкою