Грецька відпустка: курорти, ціни, як заощадити
Грецька відпустка: курорти, ціни, як заощадити

Грецька відпустка: курорти, ціни, як заощадити

Планування подорожі вимагає чимало зусиль. Про які важливі аспекти не варто забувати – читайте нижче.

Переліт 

Квитки можна знайти за різною розцінкою, залежно від сезону, авіакомпанії та часу бронювання. З Варшави до Афін потрібно летіти близько 3 годин. У середньому тарифи в один бік варіюються від €77 до €300. Рекомендуємо купувати білети заздалегідь, за 2-3 місяці до запланованої дати відльоту. А ще використовуйте функцію гнучкого пошуку, це дозволить знайти найдешевші варіанти. Також не забувайте про акції та розпродажі.

Грецька відпустка: курорти, ціни, як заощадити

Житло 

Незалежно від того, який відпочинок шукають туристи, від спокійного до жвавого, Греція пропонує безліч місць для проживання. У хостелі за ліжко у 6-місному загальному номері доведеться заплатити €44. У загальному ціни варіюються від €12 до €60 за ніч.

Для більш комфортного відпочинку можна обрати гостьові будинки. Доба у такому помешканні обійдеться від €30. Туристам надають такі зручності: спільна кухня та ванна кімната, безкоштовний WI-FI, постільна білизна та рушники. До речі, тут також є глемпінги, від €50 до €150 за 1 день. Рекомендуємо бронювати житло задовго до поїздки. Так можна знайти кращі ціни та мати більший вибір.

Грецька відпустка: курорти, ціни, як заощадити

Їжа 

Місцеву кухню можна скуштувати у традиційних грецьких тавернах. Обід або вечеря коштує, в середньому, від €10 до €20 на одного. У ресторанах середнього класу з широким меню за вечерю доведеться заплатити від €20 до €40 на людину. Для туристів, що не уявляють свого ранку без філіжанки кави, ціна за напій становить від €2 до €5.

На місцевому ринку бюджетний набір продуктів складає близько €8:

  • хліб – €1
  • молоко – €1,36
  • 12 штук яєць – €3,25
  • яблука – €1,56
Грецька відпустка: курорти, ціни, як заощадити

Транспорт 

У Греції переміщення може бути як пригодою, так і викликом. Найзручніший спосіб пересування для тих, хто шукає доступний та ефективний спосіб подивитися місто – метро. Вартість за одну поїздку – €1,40. Таксі у столиці відносно недороге. Ціна стартує від €3,50, а далі €0,74 за кілометр вдень і €1,29 вночі.

До речі, тут також можна подорожувати на суднах, що призначені для перевезення пасажирів (за один рейс від €20 до €60). У такий спосіб можна досліджувати країну між островами та прибережними містами.

Оренда скутера коштує від €10 до €25 на день. Це дуже зручний варіант для подорожі на островах. 

Грецька відпустка: курорти, ціни, як заощадити

Відпочинок 

Радимо звернути увагу на декілька курортів:

  • Міконос

Один з найпопулярніших грецьких островів приваблює туристів мальовничими білими будинками з блакитними куполами. Проживання у готелі коштує від €150 до €400, в апартаментах від €100 до €300 за ніч.

На обід рекомендуємо обрати місцеві страви: сувлакі, мусака чи свіжі морепродукти. Вечеря у таверні обійдеться від €20 до €40 на людину.

Пляж Psarou славиться чистим морем і піщаним узбережжям. Оренда лежака та парасольки – від €25 до €60. За веселими вечірками прямуйте до Paradise. Тут розміщуються бари, клуби та місця для кемпінгу. Найдовша берегова лінія на Elia. Сюди часто приїжджають сім'ї та поціновувачі водних видів спорту. А на Ornos дуже сподобається дітям, оскільки вхід у море пологий.

  • Санторіні

Архіпелаг славиться унікальними вулканічними пляжами та яскравими заходами сонця. Ніч у невеликому стильному готелі коштує від €150 до €400. Для тих, хто потребує більше приватності доступна оренда квартири – від €100-€300. За обід у таверні доведеться заплатити від 20 до €50.

Обов'язково відвідайте Red Beach. Не повірите, узбережжя відоме своїми червоними скелями та піском. Оренда парасольки та лежака становить від €10-€20.

За білими скелями прямуйте до White Beach. Сюди можна дістатися лише на човні. А ще є пляж з чорним насипом – Kamari.

  • Крит

Острів характеризується різноманітними ландшафтами та гостинністю місцевих жителів. Чудове місце для поєднання культурного та активного туризму. Проживання у готелі обійдеться у €140-€500, у покращених апартаментах – від €124. Вечеря у закладах з авторською кухнею коштує від €40-€80, у тавернах – €15-€30. Популярними лагунами є Balos, Elafonisi та Falassarna. У більшості з них переважає бірюзова та чиста вода – ідеальна для плавання.

Грецька відпустка: курорти, ціни, як заощадити

Підсумуємо бюджет

Приблизні ціни на відпочинок у 2024 році у розрахунку на 2 людей за 5 днів:

  • Проживання у двомісному номері — від €354
  • Обіди в недорогому кафе — від €500
  • Щоденний проїзд на метро, туди і назад — від €30
  • Оренда лежаків та парасольок коштує від від €100

Не відкладайте свою подорож на потім! Бронюйте квитки та житло заздалегідь!

Раніше OBOZ.UA розповідав про бюджетні пляжні курорти Європи.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader