Як дізнатися розмір майбутньої пенсії онлайн
Як дізнатися розмір майбутньої пенсії онлайн

Як дізнатися розмір майбутньої пенсії онлайн

Як дізнатися, яка буде пенсія

Про це розповіла заступниця міністра соціальної політики України Дарія Марчак. Виявилось, що навіть ті, хто має високі доходи, але оформлені як фізособи-підприємці та сплачують єдиний соціальний внесок з мінімальної зарплати, отримуватимуть невелику пенсію.

Як дізнатися розмір майбутньої пенсії онлайн - Фото 1

Дарія Марчак

Заступниця міністра соціальної політики

І я такий експеримент зробила: всім запропонувала зайти на портал Пенсійного фонду і подивитись майбутній розмір своєї пенсії. Всі почали дивитись, у когось це було 18 тисяч, у когось – 2,5 тисячі.

Щоб дізнатися майбутню пенсію, треба увійти в персональний кабінет на порталі Пенсійного фонду України:

  • Це можна зробити за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), токена, Дія.Підпису або Bank ID НБУ. У кабінеті знайдіть "пенсійний калькулятор", який вже містить дані про зарплату і стаж.
  • Для розрахунку майбутньої пенсії оберіть опцію "алгоритм розрахунку з урахуванням стажу, що буде набуто до пенсійного віку". Це дозволить побачити орієнтовний розмір майбутніх виплат.

Дарія Марчак радить: якщо частина зарплати виплачується в конверті, варто домовитися з роботодавцем про її легалізацію. Також важливо працювати якнайдовше, щоб накопичувати страховий стаж.

Теги за темою
Гроші Економіка
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader