"Київ готує руйнування дамб ГЕС": в МЗС Росії натякнули на нові обстріли об'єктів енергетики
"Київ готує руйнування дамб ГЕС": в МЗС Росії натякнули на нові обстріли об'єктів енергетики

"Київ готує руйнування дамб ГЕС": в МЗС Росії натякнули на нові обстріли об'єктів енергетики

Речниця МЗС РФ Марія Захарова натякнула на нові обстріли об'єктів енергетики в Україні. Вона заявила, що Україна нібито планує зруйнувати дамби Київської ГЕС і Канівського водосховища, щоб звинуватити в цьому Росію.

Про це вона сказала на брифінгу 12 липня, повідомляють російські ЗМІ. За її словами, такі дії спрямовані "на створення історії, яку потім будуть нав'язувати міжнародній спільноті з метою звинувачення Росії".

"Ми звернули увагу на повідомлення про дослідження так званим Світовим центром даних з геоінформатики та сталого розвитку Київського політехнічного інституту імені Сікорського можливих сценаріїв затоплення прилеглих територій унаслідок руйнування дамб окремих водосховищ каскаду Дніпра... Річ у тім, що у вересні й жовтні 2022 року цей центр уже моделював наслідки прориву греблі Каховської ГЕС", – заявила Захарова.

Зазначимо, що російські пропагандисти не вперше роблять такі "попередження", щоб згодом цинічно звинуватити Україну в атаках. Зокрема, раніше Росія звинуватила Україну у підриві греблі Каховської ГЕС, заявивши, що вона була зруйнована через "безперервні обстріли ЗСУ" влітку 2023 року, хоча масив доказів переконливо свідчить, що дамбу підірвала саме Росія. Так Кремль діє щодо всіх злочинів, які здійснює, але в яких міжнародні інституції визнають винною саме Росію.

Тепер Захарова намагається переконати, що Україна планує аналогічним чином знищити ще одну ГЕС.

"Абсолютно немає жодних сумнівів, що режим Зеленського планує чергову цинічну провокацію проти власного населення", – заявила вона.

Раніше кремлівські пропагандисти заявляли про ймовірний підрив Кременчуцької гідроелектростанції. При цьому в РФ нахабно звинуватили Збройні сили України в нібито замінуванні інфраструктурного об'єкта. Також у країні-агресорі цинічно заявили про можливе повторення "каховського сценарію".

Нагадаємо, вранці 6 червня війська РФ підірвали Каховську ГЕС, затопивши населені пункти в Миколаївській та Херсонській областях.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader