РФ погрожує підривом двох величезних дамб: яка справжня мета окупантів
РФ погрожує підривом двох величезних дамб: яка справжня мета окупантів

РФ погрожує підривом двох величезних дамб: яка справжня мета окупантів

Кремль намагається загнати українців у страх і примусити до "миру" на умовах РФ.

Росія прямо натякнула на те, що хоче атакувати дамби Київської гідроелектростанції та Канівського водосховища. Про це заявила пресаташе МЗС Росії Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

Водночас вона вже намагається виправдати РФ за можливу майбутню атаку, заявляючи, що влаштувати її нібито планують українські військові для того, щоб звинуватити РФ. Вона навіть зараз подовжила цинічно брехати і звинувачувати Київ у підриві Каховської ГЕС.

Що кажуть в Україні

Центр протидії дезінформації одразу зазначив, що заяви Захарової - повна маячня. Насправді Росія просто намагається дестабілізувати ситуацію в Україні та залякує українців загрозою нових терактів. Ціль РФ - паніка в Україні.

"Паралельно в українське суспільство вкидаються наративи про необхідність "миру за будь-яку ціну, тобто де-факто капітуляції. Ворог розраховує, що українці під впливом страху будуть вимагати піти на поступки Росії", - йдеться у повідомленні.

Водночас у ЦПД зазначили, що в РФ немає засобів, які могли б знищити дамбу біля Києва та Канева.

"Знищити ці об’єкти ракетними ударами неможливо, а варіант підриву через диверсію виключений, оскільки дамби перебувають під посиленою охороною", - додали у повідомленні.

Новина доповнюється...

Джерело матеріала
loader