У Запоріжжі до Дня хрещення Київської Русі представили унікальну виставку
У Запоріжжі до Дня хрещення Київської Русі представили унікальну виставку

У Запоріжжі до Дня хрещення Київської Русі представили унікальну виставку

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка «Духовна міць народу», на якій представлено близько 150 експонатів з церковної та світської історії України.

Виставка презентована до Дня хрещення Київської Русі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Експозиція в такому вигляді представлена вперше. Виставка дуже цікава своїми експонатами, які зберігались в музейних фондах. У залі розміщені понад 40 ікон XVII – початку XX століть, а також литі ікони і хрести XVI – XIX століть, церковні речі, що використовуються для проведення обрядів”, - розповіла заступниця директора музею Вікторія Водоп’ян.

У Запоріжжі до Дня хрещення Київської Русі представили унікальну виставку - Фото 1

На іконах зображені, зокрема, Свята Трійця, образи Пресвятої Богородиці, Покров Пресвятої Богородиці, сцени Різдва Христового, Хрещення Господня, Стрітення Господня. За словами музейників, більшість ікон виконана в традиційному стилі, в деяких зустрічаються зображення з елементами українського народного живопису.

Також на виставці представлено "Кобзар" Тараса Шевченка, виданий у 1840 році, книга Василя Стуса "Вибране" та “Маруся Чурай” Ліни Костенко.

У Запоріжжі до Дня хрещення Київської Русі представили унікальну виставку - Фото 2

Серед експонатів також рушник 1915 року з українською вишивкою – генетичним кодом нації, український народний музичний інструмент – бандура.

У Запоріжжі до Дня хрещення Київської Русі представили унікальну виставку - Фото 3 У Запоріжжі до Дня хрещення Київської Русі представили унікальну виставку / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Виставка працюватиме протягом двох місяців, відвідати її можна в четвер, п’ятницю, суботу з 9-00 до 15-00.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному музеї декоративного мистецтва України відкрилася виставка «Золоте перевесло мистецької династії Саєнків».

Теги за темою
Запоріжжя
Джерело матеріала
loader
loader