Повернення в минуле: у вересні в Росії можуть заблокувати YouTube
Повернення в минуле: у вересні в Росії можуть заблокувати YouTube

Повернення в минуле: у вересні в Росії можуть заблокувати YouTube

YouTube може бути заблокований у Росії у вересні, а протягом липня та серпня користувачі відчуватимуть уповільнення роботи сервісу. Офіційна влада пояснює труднощі з обладнанням, яке не оновлювалось понад два роки, хоча джерела вказують на можливе блокування.

Про це повідомляють росЗМІ. Це підтверджують джерела, близькі до адміністрації президента та компанії, яка збирає інформацію для силових структур.

Протягом липня та серпня користувачі YouTube в різних регіонах Росії відчуватимуть різноманітні проблеми з доступом до сервісу. "Протягом липня-серпня буде якась деградація, тобто в окремих регіонах погіршуватимуться умови роботи YouTube. У якихось сповільнюватиметься, у якихось – підгальмовуватиме сайт, десь застосунок відвалюватиметься. А у вересні почнеться блокування," – стверджує джерело у владних колах РФ.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відкинув плани уряду щодо блокування YouTube, пояснивши труднощі з роботою сервісу проблемами з обладнанням. "Ні, таких планів не було... Йдеться про проблему з обладнанням, яке вже більше двох років ніяких не оновлюється. Інших пояснень тут не може бути," – передає його слова агентство "Інтерфакс".

У п'ятницю "Ростелеком" попередив про технічні проблеми в роботі обладнання, що належить компанії Google, яке використовується для кешування та прискорення завантаження контенту сервісів Google, переважно відеохостингу YouTube. Це, за словами представників компанії, може вплинути на якість роботи YouTube.

Ситуація з можливим блокуванням YouTube ще раз підкреслює неефективність російської влади в сфері цифрових технологій. Незважаючи на спроби контролювати інтернет-простір, такі заходи тільки підкреслюють їхню неспроможність забезпечити нормальне функціонування популярних сервісів. 

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, росіянам все частіше доводиться користуватися вітчизняними парфумами та одеколонами. За рік постачання імпортного парфуму до країни-агресорки впали на третину.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader