Кемпінги та глемпінги України: де відпочити з комфортом
Кемпінги та глемпінги України: де відпочити з комфортом

Кемпінги та глемпінги України: де відпочити з комфортом

Активні подорожі відкривають нові можливості для самопізнання. Де найкращі місця для єднання з природою — читайте далі.

Білий Слон, село Дземброня, Івано-Франківська область 

Табір знаходиться неподалік гори Піп Іван Чорногірський на висоті 720 метрів. Тут можна не лише піти на сплав, а й покататися на велосипедах та пройти один із пішохідних маршрутів. На території облаштували ділянки для наметів. Також тут можна зарезервувати дерев'яний бунгало з безкоштовним wi-fi. 

На локації працюють кафе, сауни, мінімагазин. На місцевості є баки для сміття, душ, туалет, кухня з плитою, мікрохвильовою пічкою та холодильником. Для розваг звели два майданчики: для волейболу та дитячий.

Майте на увазі, гірські дороги не завжди перебувають у хорошому стані. Іноді може пройти дощ та добряче зіпсувати шляхи. Тому радимо заздалегідь уточнити на рецепції цей момент. 

Кемпінги та глемпінги України: де відпочити з комфортом

Білий Бізон, село Лука та Хмелева, Івано-Франківська область

Розташовується на річці Дністер і складається з двох частин. Найчастіше тут можна зустріти поціновувачів сплаву. На території розміщуються кафе, відкритий басейн та сад. Вибір житла вражає — можна орендувати від наметів до теплих будиночків. 

Також тут пропонують послуги гідів на воді, прокат човнів і спорядження, харчування та перевезення. У вільний час можна пограти у волейбол, настільний теніс чи розслабитися у сауні.

Кемпінги та глемпінги України: де відпочити з комфортом

Явірник, селище міського типу Великий Березний, Закарпатська область 

Гірський притулок має шість кімнат хостельного типу та одночасно може прийняти 23 гостей. На території є безліч місць для встановлення шатра. Також є можливість взяти напрокат спальники і каремати. Для зручності тут розміщуються велика альтанка, столи та мангали.

До речі, заклад збудував Клуб чехословацьких туристів ще у 1936 році. Однак під час Другої світової війни будинок пограбували. У 2015-му його повністю відновило товариство "Карпатські стежки".

Кемпінги та глемпінги України: де відпочити з комфортом

Мала Річка, село Корчин, Львівська область 

Чудова відправна точка для походів на гору Параска та до водоспадів Гуркало, Сопіт та Кам'янка. На ділянці розміщується необхідна інфраструктура для мандрівників: душ, туалет, криниця, тенти, гамаки, майданчики для спорту, місця для розведення вогнища тощо. 

А ще тут можна обрати сім бігових маршрутів, довжиною від 7 до 42 кілометрів. Їх розробили професійні спортсмени різного рівня. У глемпінгу гостям видають килимки, спальники та м'які подушки.

Кемпінги та глемпінги України: де відпочити з комфортом

Над Карпатами, село Гробище, Чернівецька область

Локація розташовується біля лісу з видом на гори. Для відвідувачів облаштували басейн та приватний пляж, провели питну та технічну воду, поставили баки для сміття, вбиральні та умивальники. 

Тут можна покататися на конях, зайнятися рафтингом або джипінгом. До речі, тут є послуга "доставка продуктів". А якщо не хочеться готувати, можна замовити харчування на території. А ще тут навчають стрільби з лука.

Кемпінг на Дністрі, село Стара Ушиця, Хмельницька область

Одна із найкращих зон для наметового відпочинку в Україні. Територія охайна та огороджена. Майте на увазі, будиночків для оренди тут немає, проживання можливе лише у шатрі.

У розпорядженні мандрівників є вуличні туалети, літній душ, електрика, питна вода, казани та решітки для гриля. Поціновувачі активних розваг можуть взяти на прокат сап або катамаран.

Село Чехівка, Черкаська область 

Кемпінг розташовується на лівому березі Дніпра, біля чистого піщаного пляжу. Берег пологий та розчищений, а місцевість огороджена й охороняється. Атмосфера нагадує справжній морський відпочинок. Тут можна кататися на гойдалках, грати у волейбол та купатися. 

Проживання можливе виключно у наметах. Але тут доступні всі базові послуги: вбиральні, холодильник та печі для приготування їжі.

Кемпінги та глемпінги України: де відпочити з комфортом

Село Зелений Дуб, Рівненська область

Місцевість славиться доглянутою ділянкою, де бігають кози, овечки та кури. Усі тварини соціалізовані та дружні, тож можна сміливо гладити мешканців і фотографуватися з ними. На локації можна придбати сир, свіже молоко, домашню медовуху тощо.

Тут можна жити у наметах, кемпері, будиночку на 11 осіб чи у середньовічній вежі для двох. Ввечері для замовлення доступний гарячий чан.

Корисні поради

  1. Дізнайтеся про особливості проїзду до локації та можливості паркування авто.
  2. З’ясуйте, чи є трансфер із громадського транспорту.
  3. Уточніть наявність електроенергії та чи дозволено розводити вогнище (мангали, печі).
  4. Перед поїздкою ознайомтеся з правилами та особливостями конкретного кемпінгу.
  5. Будьте відповідальними та бережіть природу.

Втомилися від міської метушні? Відкрийте для себе красу української природи! Відправляйтеся у мандри.

Раніше OBOZ.UA розповідав про мальовничі селища Івано-Франківщини. 

Тільки перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader