Лукашенко наказав відвести війська від кордону з Україною
Лукашенко наказав відвести війська від кордону з Україною

Лукашенко наказав відвести війська від кордону з Україною

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у суботу наказав відвести війська від кордону з Україною, заявивши про «стабілізацію» ситуації на південному кордоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє БЕЛТА із посиланням на слова Лукашенка під час наради в Лунінецькому районі з питань забезпечення військової безпеки країни на південному операційному напрямі.

«Хочу, щоб люди знали, я абсолютно переконаний і довіряю нашій розвідці: ситуація стабілізована на білорусько-українському кордоні», – заявив білоруський президент.

Лукашенко сказав, що українські війська були відведені, тому і Білорусь має вдатися до аналогічного кроку. Він зауважив, що Білорусь не збирається воювати та концентрувати на кордоні з Україною свої Збройні сили, за винятком сил спеціальних операцій.

Він звернувся до командувача білоруськими силами спеціальних операцій ЗС Вадима Денисенко із проханням відведення військ від південного кордону на місця постійної дислокації.

«Якщо треба буде відвести десь війська – відводьте. Не повинно бути ніяких зайвих заходів», – сказав Лукашенко на адресу Міністерства оборони.

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що наразі на кордоні з боку Білорусі переміщення техніки, особового складу підрозділів армії Білорусі чи російських підрозділів, активності диверсійно-розвідувальних груп не спостерігається.

Фото: БЕЛТА

Теги за темою
війна Білорусь Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
loader
loader