Мандрівний фестиваль
Мандрівний фестиваль

Мандрівний фестиваль


У Києві відкрився 15-й Одеський МКФ
12 липня в київському комплексі івент-локацій "Парковий" відкрився 15-й Одеський Міжнародний Кінофестиваль. Таким чином, Київ перейняв естафету проведення Одеського фестивалю у Варшави та Чернівців, у яких ця подія відбувалася після початку повномасштабної війни. Варто зазначити, що мер Одеси Геннадій Труханов, який виступив на відкритті (на відео), і президентка фестивалю Вікторія Тігіпко висловили надію, що вже наступного року ОМКФ повернеться на свою історичну батьківщину.
Церемонія відкриття, яку вели Дар'я Трегубова і Тимур Мірошниченко, розпочалася з виступу Odara і Євгена Хмари, а потім присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв терористичного російського удару по київській лікарні "Охмадит". Нагадаємо, що цього року Одеський фестиваль співпрацює з благодійним фондом "Діти Героїв", і частину коштів від проданих квитків буде спрямовано цьому фонду.
Потім Вікторія Тігіпко запросила на сцену "Паркового" видатного британського режисера Майка Фіггіса, який номінувався на "Оскар" за стрічку "Залишаючи Лас-Вегас". Фіггіс, який став володарем призу ОМКФ за внесок у кінематограф, очолює цьогоріч національне журі фестивалю, якому належить оцінити національний конкурс і виявити найкращих (нагадаємо, що до цього конкурсу внесено 10 стрічок - 6 ігрових і 4 неігрових - і в кожній із цих категорій буде визначено переможця).
Зазначимо, що цього року глядачі зможуть побачити величезну кількість українських фільмів, оскільки окрім національного конкурсу, ОМКФ підготував програми, до яких увійшли ледь не всі значущі українські стрічки останніх стрічок - "Співає Україна", "10 років. Україна у вогні", "Любити по-українськи", "Наша ДНК" та інші.
Усі присутні віддали шану кінематографістам, які захищають Україну зі зброєю в руках, і вшанували пам'ять загиблих на фронтах російсько-української війни творців українського кіно.
На завершення церемонії відкриття 15-го ОМКФ присутнім було презентовано фільми, що увійшли до конкурсних програм фестивалю, і генеральна директорка фестивалю Анна Мачух оголосила фестиваль відкритим.
Нагадаємо, що 15-й ОМКФ триватиме до 20 липня, а його заходи і покази відбудуться в київському Будинку Кіно і кінотеатрі "Оскар" у ТРЦ "Гулівер".

Джерело матеріала
loader
loader