Чи допомагає мед схуднути: яка норма його споживання
Чи допомагає мед схуднути: яка норма його споживання

Чи допомагає мед схуднути: яка норма його споживання

Мед вважається натуральним підсолоджувачем. Він містить антиоксиданти, ферменти, вітаміни й мінерали, має антибактеріальні та протизапальні властивості.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він розповів, що норма споживання меду залежить від кількох факторів, а саме віку, стану здоровʼя та дієтичних потреб. Рекомендовано їсти не більше шести чайних ложок меду на день для жінок та девʼяти для чоловіків.

Мед варто споживати у помірних кількостях та як заміну іншим підсолоджувачам чи доданим цукрам. Крім цього, його не можна давати дітям до одного року, адже він містить шкідливі бактерії, яких їхня імунна система ще не містить.

Найкращий час для споживання меду

Лікар зауважив, що мед можна споживати в будь-який час доби як частину збалансованого харчування. Деякі вважають, що мед перед сном може мати деякі потенційні переваги для здоровʼя. Зокрема, мед містить натуральні цукри (глюкозу та фруктозу), вони можуть допомогти підвищити рівень інсуліну, що в результаті сприяє вивільненню триптофану, амінокислоти, яка може бути перетворена в серотонін (впливає на настрій) у мозку. Серотонін - це нейромедіатор, який може допомогти регулювати настрій, сприяти розслабленню та покращувати сон.

Чи корисно їсти мед під час схуднення

Мед є джерелом калорій та цукру, що при надмірному споживанні може сприяти збільшенню ваги. Споживання великої кількості меду чи інших підсолоджувачів може призвести до збільшення споживання калорій.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, яке молоко корисніше для здоровʼя людини.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader