Найкращі виноробні світу: локації для вашої гастрономічної відпустки
Найкращі виноробні світу: локації для вашої гастрономічної відпустки

Найкращі виноробні світу: локації для вашої гастрономічної відпустки

Регіони чарівних пейзажів, автентичних смаків та незабутніх вражень. Які маршрути допоможуть зробити вашу мандрівку особливою — читайте нижче.

Сицилія, Італія 

Рай для поціновувачів червоного напою. Острів оточений бірюзовими водами Середземного моря. Він славиться мальовничими виноградниками, які розкинулися на схилах вулкана Етна та в долинах уздовж узбережжя. Тутешні традиції виготовлення алкоголю відомі ще з античних часів.

Основними сортами для рожевих вин є Nerello mascalese (повинно містити не менше 80% цього сорту) та Nerello Cappuccio (до 20%). Для білих — Carricante (не менше 60%) та Catarratto. Соковиті плоди мають хорошу кислотність та здатні витримувати високі перепади температур.

Для прихильників м'якого та ароматного смаку, радимо поїхати до містечка Марсала. Тут можна не лише потрапити на дегустацію, а й відвідати цікаві екскурсії. Під час лекції туристи дізнаються про історію та процес виробництва. Також радимо спробувати Grillo в Агрідженто — свіжий, цитрусовий напій з нотками трав. Ігристе чудово підійде для спекотного літнього дня. 

Для відпочинку рекомендуємо обрати курорти Монделло та Сан-Віто-Ло-Капо. Тут переважає тепле та чисте море з пологим входом у воду. До речі, неподалік знаходиться Острів жінок, на якому можна усамітнитися та побути в тиші.

Майте на увазі, деякі тутешні заклади потребують раннього бронювання. Тому резервуйте столики завчасно.

Найкращі виноробні світу: локації для вашої гастрономічної відпустки

Коста-Брава, Іспанія 

На північному сході Каталонії розташовується регіон Емпорда. Виготовлення місцевого напою розпочалося ще у часи Стародавнього Риму. Сьогодні тут понад 400 виноградарів мають свій бізнес. Їхні сади простягаються на схилах гір Піренеї.

Рекомендуємо спробувати:

  • червоне: Garnacha та Carignan;
  • біле: Macabeo та Garnacha Blanca.

А ще обов'язково відвідайте заводи в Алт-Ампурда. Ось декілька з них:

  1. Masia Serra
  2. Vinyes dels Aspres
  3. Olivardots
  4. Arché Pagès
  5. Oliveda

Коста-Брава славиться скелястим берегом та можливістю подорожувати  яхтою. Для відпочинку на узбережжі радимо обрати Феналс або Льорет-де-Мар. Місцева берегова лінія чиста, а на території працюють туалети, магазини та кафе.

А ще неподалік розташовується ботанічний сад Святої Клотильди. Його оформили у стилі епохи Відродження. Ботсад усіяний гарними скульптурами та має вихід до моря. 

Найкращі виноробні світу: локації для вашої гастрономічної відпустки

Лангедок-Русійон, Франція 

Знаходиться на півдні країни. Провінція знаменита гірськими та прибережними краєвидами, піщаними пляжами та архітектурою. Одна з найвідоміших зон вирощування винограду — Кото дю Лангедок.

Радимо продегустувати червоні сорти Grenache, Syrah та Mourvèdre. Вони відзначаються глибоким смаком та насиченим ароматом. До речі, оскільки рослина росте на кам'янистому ґрунті, напій збагачений унікальною мінеральністю. Прихильникам міцних вин сподобається Muscat de Rivesaltes та Banyuls. Їх готують шляхом неповного зброджування та з додаванням більшої частки спирту — від 17% до 22%.

Для перезавантаження рекомендуємо обрати місцевий курорт Грюїссан. Він розміщується біля підніжжя неактивного вулкана. На території – приватні вілли та затишні пансіонати сімейного типу. Готельні комплекси з інфраструктурою розташовуються ближче до берега. А ще тут можна спробувати традиційні французькі сири.

Найкращі виноробні світу: локації для вашої гастрономічної відпустки

Крит, Греція

Найстаріший виноробний регіон. Туристи відзначають такі вина: Kotsifali, Mandilaria, Vidiano та Vilana. Плантації для вирощування грон займають близько 6% всіх сільськогосподарських площ країни.

Щоб гарненько відпочити, пропонуємо обрати один із найромантичніших і незвичайних пляжів — Балос. Він розміщується в унікальному місці. Саме тут зливаються води 3-х морів. На вершині архіпелагу розташовуються руїни стародавньої венеціанської фортеці. Дістатися сюди можливо лише кораблем. Але воно того варте.

Найкращі виноробні світу: локації для вашої гастрономічної відпустки

Рейнгессен, Німеччина

Найбільший край з виготовлення вина в країні. До речі, він є членом глобальної мережі Great Wine Capitals. Загальна площа садів становить 26 тисяч гектарів. Радимо спробувати напої сортів Riesling, Silvaner та Müller-Thurgau. Більше про процеси з виноробства можна дізнатися у музеї у Майнці. А ще рекомендуємо відправитися у річковий круїз на катері. Кожна екскурсія відбувається з дегустацією алкоголю.

Найкращі виноробні світу: локації для вашої гастрономічної відпустки

Пориньте у світ смаків та колориту. Дозвольте собі розслабитися і відпочити!

Раніше OBOZ.UA розповідав про найбюджетніші курорти Європи.

Тільки перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader