Емоційне загострення: як замах на Трампа вплине на виборців США
Емоційне загострення: як замах на Трампа вплине на виборців США

Емоційне загострення: як замах на Трампа вплине на виборців США

Про це в розмові з 24 Каналом озвучив політолог Володимир Фесенко, зауваживши, що він не поділяє думки інших експертів, які вважають, що замах на Трампа під час передвиборчого мітингу гарантує перемогу для нього у виборах на пост президента Сполучених Штатів.

Замах на Трампа консолідує його прихильників

Фесенко впевнений, що цей замах емоційно консолідує прихильників Дональда Трампа, але в нього, зі слів політолога, й так достатньо мобілізований електорат.

"Щодо тих, хто не визначився – не думаю, що після цього інциденту вони підуть голосувати за Трампа. На їхній вибір впливатимуть, імовірніше, економічні й політичні чинники, а не ця емоція, яка 13 липня проявилася. Ці люди, які досі коливаються, не підтримують ні Байдена, ні Трампа, тому емоції на них менше за все діятимуть", – вважає Фесенко.

Хід передвиборчої кампанії може змінитись

Політолог нагадав, що до виборів у США ще декілька місяців й хід кампанії може змінитися. На думку Фесенка, якби інцидент з замахом трапився напередодні голосування, тоді б, можливо, це дало вирішальну перевагу для Трампа.

Якби цей замах призвів до фатального результату й Трампа не стало б, тоді це точно б змінило хід виборчої кампанії. Поки що від цієї ситуації виграв найбільше Трамп, це йому допомогло, але це ще вирішило хід виборчої кампанії. Тому рано робити висновки,
– вважає політолог.

Зі слів Фесенка, є ще 1 чинник, який впливатиме на подальший розвиток передвиборчої кампанії й стосується він того, хто піде на вибори від демократичної партії США. Саме це, на думку політолога, може вплинути на хід виборів набагато суттєвіше, ніж ситуація із замахом на Трампа.

Теги за темою
США Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader