Варто їсти кожному: що корисного в грушах
Варто їсти кожному: що корисного в грушах

Варто їсти кожному: що корисного в грушах

Груші не лише смачні, вони також досить поживні. Завдяки клітковині вони позитивно впливають на здоровʼя травлення та регуляцію рівня цукру в крові. 

Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що антиоксиданти в шкірці груш можуть протистояти хронічному запаленню. Також цей фрукт має й іншу користь:

Сприяє здоровʼю травлення

Груші містять розчинну та нерозчинну клітковину, які важливі для здоров'я травлення. Крім цього, клітковина позитивно впливає на травлення, імунну систему та психічне здоровʼя.

Зменшення ризику діабету

Споживаючи груші, людина може знизити ризик діабету другого типу. Це може відбуватися через те, що ці фрукти є хорошим джерелом флавоноїдів, типу антиоксидантів. Клітковина може помʼякшити стрибки цукру в крові.

Запобігання запалення

Шкірка груш є хорошим джерелом антиоксидантних та протизапальних сполук, включаючи фенольні кислоти та флавоноїди. Вони допомагають нейтралізувати вільні радикали, що в результаті запобігає окислюваному стресу, що викликає запалення, пов'язане з раком, серцево-судинними захворюваннями, діабетом, хворобою Альцгеймера, Паркінсона.

Вплив на кардіометаболічне здоровʼя

Споживання груш повʼязане з покращенням артеріального тиску. Також цей фрукт може відіграти певну роль у лікуванні метаболічного синдрому та зниженні ризику хронічних захворювань, особливо в людей середнього та старшого віку.

РанішеOBOZ.UA розповів, кому з людей не можна їсти броколі. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader