Жителям столичного регіону назвали безпечні пляжі для купання
Жителям столичного регіону назвали безпечні пляжі для купання

Жителям столичного регіону назвали безпечні пляжі для купання

про це повідомили Фахівці Центру громадського здоров'я (ЦГЗ).

Так, Україну накрила аномальна спека і за прогнозами синоптиків, поки вона не збирається відступати. Отже, у квартирах знаходиться неможливо, особливо у вихідні, адже температура повітря говорить сама за себе. Тому багато хто прагне виїхати кудись до водойми, щоб можна було купуватися у воді. Однак тут слід зважати на те, що не на всіх пляжах купатися безпечно, адже вода може не відповідати необхідним нормам.

Тому у Києві центр громадського здоров'я провів моніторинг якості води з поверхневих водойм у межах 15 пляжів на річці Дніпро та озерах.

У ЦГЗ пояснили, що у Києві проводиться моніторинг якості води з поверхневих водойм у межах 15 пляжів на річці Дніпро та озерах:

  • у Дніпровському районі - "Дитячий", "Золотий", "Венеція" у Гідропарку, "Предмісна слобідка", "Центральний", "Молодіжний", "Райдуга", "Райдуга" та "Тельбін" на озерах;
  • у Голосіївському районі – "Галерний";
  • в Оболонському районі – "Острів Оболонь", "Вербний" на озері Вербне та "Пуща-Водиця", 5-7 лінія, ставок на річці Горенко;
  • у Деснянському районі – "Троєщина" на річці Десенко та пляж "Чорторий" у парку "Муромець".

При цьому під час моніторингу протягом 14-21 червня 2024 року було досліджено 60 проб води з поверхневих водойм за мікробіологічними та хімічними показниками.

"У 30 пробах виявлено відхилення від стандарту за індексом лактопозитивної кишкової палички («Галерний» – 6200, «Райдуга» – 70 000, «Дитячий» – 70 000, «Золотий» – 70 000, «Молодіжний» – 24) – , «Острів Оболонь» – 24 000, «Райдуга» – 24 000, «Чорторий» – 24 000) та у 28 пробах виявлено відхилення за хімпоказниками», – йдеться у повідомленні.

Також у Київській області виявлено відхилення від стандарту за хімічними показниками на «Пляжі міському» у Переяславі.

До того ж моніторяться: міський пляж «Центральний» у Білій Церкві, пляж дитячий «Чайка» у с. Чайки Обухівського району – в обох вода відповідає всім нормам.

Читайте також: У Києві спеціалісти перевірили якість води та ґрунту на пляжах - що виявили?

Джерело матеріала
loader
loader