Сметанник – це популярний десерт, про який знає кожна українська господиня. Основу можна зробити з хрусткого сирного тіста. А всередину дуже смачно додати соковиті сезонні ягоди: малину, вишню, чорницю та інші,
Ідея приготування пухкого сметанника на сирному тісті опублікована на сторінці фудблогерки Дарини з ніком recepti dariko в Instagram. У вас має вийти два тіста.
Інгредієнти для тіста:
- сир – 150 г
- молоко – 5 ст.л.
- олія – 5 ст.л.
- цукор – 130 г
- борошно – 200 г
- розпушувач – 10 г
Інгредієнти для начинки:
- сметана – 200 г
- сир – 100 г
- цукор – 130 г
- яйця – 2 шт.
- ванільний цукор – 1 ч.л.
- борошно – 2 склянки
- малина – 200 г (свіжа або заморожена), малину можна замінити будь-якою іншою ягодою: ожиною, лохиною, смородиною, вишнею без кісточок і т.д.
Спосіб приготування тіста:
1. Сир змішати з олією, молоком і цукром.
2. Додати борошно з розпушувачем. Замісити тісто.
3. Викласти тісто у форму на дно та стінки (на дно покласти пергамент, стінки змастити маргарином).
Спосіб приготування начинки:
1. Збити все для начинки. Вилити начинку на тісто.
2. Викласти малину, підрівняти бортики.
3. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до зарум’янювання хвилин 40-45.
4. Перевірити на готовність можна трохи сколихнувши. Допустиме легке коливання серединки.
5. Подається десерт повністю охолодженим.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Сирники з родзинками та манкою
- Сирник "Сльози янгола"
- Сирники зі сметаною