Як білок допомагає схуднути: 5 смачних рецептів
Як білок допомагає схуднути: 5 смачних рецептів

Як білок допомагає схуднути: 5 смачних рецептів

Серед багатьох порад щодо схуднення існують і незвичні, наприклад - споживання білка є неймовірно ефективним способом уникнути зайвих кілограмів. Адже згідно з результатами досліджень, включення білка у ваш раціон може допомогти контролювати тягу та відчуття голоду.

Це зрештою може підвищити вашу ефективність зниження ваги та спалювання жиру. Видання Eat This Not That пише про джерела білка, багаті поживними речовинами та низьким вмістом калорій і насичених жирів.

Проведені дослідження показують, що білок прискорює ваш метаболізм. Тож, по-перше, купуйте продукти, збагачені білком, такі як яйця, боби, сочевиця, морепродукти, горіхи та нежирні молочні продукти. Результати експерименту показують, що здорові люди з нормальною вагою, які дотримувалися дієти, багатої білками, спалювали більше жиру та калорій протягом 32-годинного періоду порівняно з людьми, які споживали дієту, змішану з жирами, білками, і вуглеводів.

Також вчені підкреслюють, що не всі калорії утворюються однаково, адже однакова кількість калорій, але з різних дієт, може викликати різні реакції в енергетичному метаболізмі.

Сніданок із бататом та курячою ковбасою

Дієтологи зазначають, що білково-овочеве поєднання їжі дасть вам відчуття ситості та допоможе позбутися жиру з живота. Водночас ви можете насолодитися цим блюдом на сніданок, обід або вечерю. Наводяться результати дослідження, опублікованого в Міжнародному журналі ожиріння про те, що яєчний сніданок може прискорити ваші зусилля щодо схуднення. Тож додайте батат, курячу ковбасу, жовту цибулю та болгарський перець у свій список покупок для наступної поїздки в продуктовий магазин.

Швидкий курячий бургер із в’яленими помідорами 

Попри те, що бургери вважаються не дуже здоровою їжею, але додавання курки дасть неймовірне джерело нежирного білка. На додаток з нежирним курячим м’ясом, в’яленими помідорами, свіжим розмарином і майонезом з оливковою олією ви задовольните свої потреби в гамбургері за допомогою цього творчого, низькокалорійного варіанту.

Пікантний кіш фета з артишоку

Серед несподіваних варіантів пропонується поєднати нежирну курячу ковбаску з яйцями для пікантної білкової страви, яку ви можете приготувати на сніданок, обід чи вечерю. Адже в цьому рецепті немає жирних вершків і сирів. Водночас подрібнений сир фета, серцевина артишоку та в’ялені помідори завершують апетитний профіль смаку цієї страви.

Бургер з тунцем в азійському стилі з васабі-майо

Відомо про те, що морепродукти є чудовим способом насититися білком, оскільки зазвичай у них мало жиру. Одним з найкращих варіантів є тунець, який може стати чудовою основою для бургеру. Ця страва, доповнена васабі-майонезом, надасть приємний смак з кожним шматочком цього бургера.

Легка смажена сьомга з сочевицею

Якщо ви хочете збільшити споживання білка та спалити жир, спробуйте цей простий рецепт смаженого лосося з сочевицею. Відомо, що кожна ½ склянки вареної сочевиці містить близько 9 грамів білка, водночас після пасерування з морквою та цибулею додає неймовірного смаку. Страва тримає баланс солодкості завдяки діжонській гірчиці та глазурі з коричневого цукру, яка доповнює ідеально смажений лосось.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чи можна щодня їсти рис.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader