Нардеп від "Слуг" отримав підозру за хабарництво на ремонті інфраструктури
Нардеп від "Слуг" отримав підозру за хабарництво на ремонті інфраструктури

Нардеп від "Слуг" отримав підозру за хабарництво на ремонті інфраструктури

Детективи САП та НАБУ повідомили про підозру народному депутату від партії "Слуга народу" за здирництво хабара у розмірі 3,4 млн грн. Ці гроші парламентарій вимагав за не перешкоду у проведенні ремонтних робіт об'єктів інфраструктури в Сумській області. Про це повідомили правоохоронці.

– Як встановило слідство, у березні 2024 року нардеп висловив прохання голові сільської ради Сумської області надати неправомірну вигоду за неперешкоду у проведенні тендеру з ремонту водопроводу в Охтирському районі Сумської області. Його «відкат», як з'ясували НАБУ та САП, становив 10% загальної суми укладеного контракту, а ще 4% призначалися для місцевих правоохоронців, які за це не повинні перешкоджати освоєнню виділених коштів. За даними слідства, йдеться загалом про суму 3,4 млн грн, - зазначили у НАБУ.

Наразі правоохоронці встановлюють інших причетних осіб до скоєння злочину. Як зазначає " Українська правда " з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах, йдеться про члена комітету Верховної Ради України з питань бюджету, голову тимчасової спеціальної комісії з питань облаштування фортифікацій та закупівлі дронів Миколу Задорожного.

  • 18 червня Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького.
  • 1 липня Національне агентство із запобігання корупції за зверненням Національного антикорупційного бюро проводить моніторинг способу життя голови Національної поліції Івана Виговського.
Теги за темою
Корупція НАБУ депутат
Джерело матеріала
loader
loader