Через спеку споживання електроенергії в Україні досягло максимуму
Через спеку споживання електроенергії в Україні досягло максимуму

Через спеку споживання електроенергії в Україні досягло максимуму

У понеділок, 15 липня, очікується максимальної позначки споживання електроенергії. Це спричинено аномальною спекою в Україні та Європі, повідомили в «Укренерго». 

У компаніх наголосили, що споживання «суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття». Для компенсації дефіциту енергії в системі, сьогодні до 16:00 діятимуть три черги графіків погодинних відключень, з 16:00 до 24:00 – чотири черги.

В «Укренерго» наголосили, що значний дефіцит енергії в енергосистемі України є результатом 8 російських масованих атак, здійснених Росією з початку року на об’єкти енергетики.

Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини та країн Балтії.

Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні діють графіки погодинних відключень. Якщо застосовано більше трьох черг графіків – обмеження розповсюджуються на більшу кількість споживачів. Інформацію щодо графіків відключень у кожному регіоні дивіться на сайтах обленерго або на їхніх сторінках у соцмережах.

  • 1 5 липня  графіки відключення світла продовжуватимуть діяти протягом всієї доби. З 16:00 до 24:00 обленерго будуть застосовувати чотири черги відключень одночасно. В інші години діятимуть три черги відключень. 
  • 9 липня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, щорозраховує на покращення ситуації зі світлом у двадцятих числах липня. 
Джерело матеріала
loader
loader