Дивовижні речі, які суттєво впливають на життя: що варто змінити в собі вже зараз
Дивовижні речі, які суттєво впливають на життя: що варто змінити в собі вже зараз

Дивовижні речі, які суттєво впливають на життя: що варто змінити в собі вже зараз

Життя складається з багатьох аспектів, що як позитивно, так і негативно впливають на наше життя та його тривалість. Звісно, ви можете кинути палити, перестати їсти м’ясо або придбати декілька тренажерів, проте вагому роль у якість життя відіграють щоденні звички.

Гарвардська школа громадської охорони здоров'я Т. Чан виділила 5 основних звичок, що впливають на тривалість життя та включають здорове харчування, регулярні фізичні вправи, відмову від куріння, обмеження алкоголю та підтримка здорової ваги. Однак, в Eat This, Not That оприлюднили неочевидні щоденні звички, про важливість яких ви могли не здогадуватись.

Чищення зубів ниткою

Щоденне використання зубної нитки може здаватись рутинною звичкою, що не впливає ні нащо, крім стану зубів та ясен. Однак, варто враховувати, що проблеми з яснами пов'язують з небезпечними для життя станами, такими як хвороби серця, діабет та ниркова недостатність. Крім того, дослідження опубліковане в Journal of Aging Research виявило, що відсутність звички використовувати зубну нитку підвищує ризик смертності на 30% порівняно зі її щоденним використанням.

Батьківство

А чи знали ви, що той час без сну, який ви витрачали на догляд за своїми маленькими дітьми компенсується вам у вигляді декількох років життя? Дослідження показують, що до 60 років батьки живуть на два роки довше ніж бездітні пари. Також, у літньому віці вони можуть розраховувати на підтримку та турботу своїх дітей.

Активна розумова діяльність

Активна розумова діяльність та допитливість сприяє довголіттю, однак надмірна нейронна активність може скоротити тривалість життя. Разом з тим, дослідження, опубліковане у Nature, з'ясувало, що надмірна нейронна активність може скорочувати тривалість життя. Вчені також виявили, що придушення цієї активності може зменшити цей негативний ефект.

Читання

Хоча сьогодні читання перестало бути надто популярним хобі, шанувальників такого дозвілля достатньо багато. Згідно з дослідженням Єльського університету стало відомо, що регулярне читання книг може знизити ризик смертності на 20% за 12 років. Це вагомий аргумент на користь такого захоплення.

Проживання у місті

Великі міста мають багато цікавих місць для розваг, відпочинку та саморозвитку. Проте, останні дослідження показують, що життя в шумних міських районах може скорочувати тривалість життя та підвищувати ризик серйозних захворювань. Саме тому, міським жителям варто хоча б інколи відвідувати сільську місцевість, щоб уникнути впливу смогу та шумового забруднення.

РанішеOBOZ.UA розповів, які щоденні звички можуть контролювати рівень холестерину.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader