Уряд закуповує дрони та тири для школярів: чого навчатимуть учнів
Уряд закуповує дрони та тири для школярів: чого навчатимуть учнів

Уряд закуповує дрони та тири для школярів: чого навчатимуть учнів

Кабінет міністрів видаляє 1,65 мільярда гривень на закупівлю сучасного обладнання для курсу "Захист України" для школярів. Зокрема, дітей навчатимуть користуватися дронами.

У містах України створять навчальні осередки для курсу "Захист України". Один осередок працюватиме на приблизно 5-10 шкіл. Серед техніки там будуть лазерні стрілецькі тренажери та симуляції управління дронами. Про це повідомив міністр з питань цифрової трансформації, віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров.

Сучасну техніку для цього курсу закуплять через Prozorro Market. Зокрема, це будуть:

  • інтерактивні лазерні стрілецькі тренажери;
  • симуляції управління дронами (з дроном, інтерактивними окулярами, пультом тощо);
  • навчальні тири та макетами;
  • аптечки й тренажери для серцевої реанімації;
  • тренажер дефібрилятора;
  • турнікети тощо.

"Вся країна живе в умовах повномасштабного вторгнення, де важливу роль відіграють технології, тому діти мають уміти з ними працювати ще зі школи. Це основа нашого безпечного майбутнього", — зазначив Михайло Федоров.

Слід зауважити, що в Україні наразі комплексно оновлюється підхід викладання "Захисту України" для учнів 10-11 класів. Раніше це був курс "Захист вітчизни, Допризовна підготовка". Паралельно з закупівлею обладнання вже навчають тренерів, які готуватимуть вчителів.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів виділив додаткові 2,5 мільярда гривень на побудову надійних бомбосховищ для закладів освіти. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, це створить безпечні умови для офлайн-навчання орієнтовно для 300 тисяч учнів. Крім того, ще додатковий мільярд гривень виділили на укриття в лікарнях.

Також повідомлялося, що в українських школах з'явиться новий урок. Курс отримав назву "Уроки щастя". За словами першої леді Олени Зеленської, в основі спеціального курсу лежатиме американська програма із соціально-емоційного навчання Well-Being. На цих уроках дітей навчатимуть вмінню любити та співчувати, вмінню зростати у сфері мудрості, а також розкажуть про емоційний інтелект та важливість емпатії.

Теги за темою
Школа
Джерело матеріала
loader
loader