Ворог прискорив наступ: військовий експерт пояснив, як змінилася ситуація на фронті
Ворог прискорив наступ: військовий експерт пояснив, як змінилася ситуація на фронті

Ворог прискорив наступ: військовий експерт пояснив, як змінилася ситуація на фронті

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський в інтерв'ю Politeka Online пояснив, скільки ще триватимуть такі бої і чого чекати від противника далі.

"Противник кидає в бій все, що можна кинути, намагаючись досягти масової переваги і захопити територію за всяку ціну. Як надовго її вистачить - сказати дуже складно. Але бої продовжуються і як мінімум ще від трьох до п'яти тижнів такі бої триватимуть у тій самій інтенсивності, це як мінімум", – заявив Сергій Грабський.

За словами експерта, такий поспіх з боку ворога пояснюється в рамках поняття "вікно можливостей".

"Вже сьогодні незалежні джерела, зокрема джерела з Інституту вивчення війни, підтверджують, що Україна поступово нарощує свій бойовий потенціал, виходячи з тієї прірви, в якій вона була внаслідок недопоставок озброєння, внаслідок затягування процесу посилення заходів щодо мобілізації особового складу. Тобто зараз вже є інформація про насичення постачання додаткового озброєння та бойової техніки, ми бачимо нарощування людського потенціалу", – пояснив Сергій Грабський.

Експерт зазначив, що вже зараз ми бачимо спроби України контратакувати на деяких ділянках фронту, і з нарощуванням нашої переваги для противника буде дуже складно продовжувати наступальні дії, тому він так поспішає захопити якнайбільше територій.

Останні новини України:

Ситуація на фронті різко змінюється: експерт розповів, які міста в особливій небезпеці.

Найбільша проблема для ЗСУ: скільки у росіян КАБів та як з ними можна боротися.

Окупанти перекидають елітні підрозділи: військовий розповів, як змінилася ситуація на фронті.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader
loader