У Держдепі США прокоментували можливу участь Росії у другому саміті миру
У Держдепі США прокоментували можливу участь Росії у другому саміті миру

У Держдепі США прокоментували можливу участь Росії у другому саміті миру

Вашингтон позитивно відноситься до рішення Києва щодо залучення РФ до проведення другого саміту миру, якщо участь представників країни-агресора у майбутньому заході ініціює українська сторона. Про це речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив під час брифінгу у Вашингтоні.

- Це те, що ми з ними обговорювали. Але, як ми вже говорили раніше, будь-які рішення щодо дипломатичних переговорів - це рішення, які має приймати Україна, а не Сполучені Штати, не будь-яка інша країна, яка не є стороною конфлікту, - сказав представник Держдепу.

За його словами Україна, яка є жертвою широкомасштабної військової агресії з боку РФ "сама вирішує, коли, як і в якій формі розпочати дипломатичні переговори".

Міллер додав, що влада США як партнер та надавач допомоги Україні "підтримаємо їх, якщо вони виберуть цей шлях".

- Ми завжди чітко пояснювали це. І я зауважу - і це стосується того, як Кремль відповів, принаймні спочатку, на ті заяви з боку України - ми завжди підтримували дипломатію, коли Україна готова, але ніколи не було ясно, що Кремль готовий до реальної дипломатії, - сказав представник Держдепу.

Він додав, що США продовжуватимуть підтримувати Україну, і "якщо і коли вони вважатимуть подальші дипломатичні кроки з Росією доречними, ми підтримаємо їх у цьому рішенні".

  • 16 червня Швейцарія допустила участь Путіна у Саміті миру, попри ордер МКС на арешт. 
  • 4 липня Зеленський не виключив, що Володимира Путіна може бути запрошено на наступний Глобальний саміт миру.  Проте він наголосив, що президент Росії занадто наляканий, щоб приїхати.
Теги за темою
Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader