Куряче філе з овочами та сиром: рецепт ситної страви на вечерю
Куряче філе з овочами та сиром: рецепт ситної страви на вечерю

Куряче філе з овочами та сиром: рецепт ситної страви на вечерю

Таку страву можна приготувати про запас і їсти холодною.

Куряче філе ідеально поєднується з овочами та швидко готується в духовці. Така страва ідеально підійде для вечері в літню спеку. Фокус розповість, як її приготувати.

Куряче філе з овочами та сиром

Інгредієнти:

  • куряче філе — 3 штуки;
  • солодкий перець — 1 штука;
  • два помідори;
  • борошно — 1 ч. л.;
  • молоко — 120 мл;
  • томатна паста — 1 ст. л.;
  • вершкове масло — 1 ст. л.
  • одна цибулина;
  • часник — 2 зубчики
  • сир — 40 г
  • рослинна олія, сіль, перець, орегано, базилік.

Цибулю дрібно наріжте і разом із подрібненим часником обсмажте на олії близько 3 хвилин, додайте дрібно нарізаний перець і смажте ще приблизно 5 хвилин до м'якості перцю. Перекладіть у форму для запікання.

Куряче філе наріжте на невеликі шматочки й обсмажте в тій самій пательні до готовності, близько 10 хвилин. Наприкінці додайте томатну пасту і перемішайте. Перекладіть у форму для випікання на цибулю з перцем.

У тій же сковорідці розтопіть вершкове масло, додайте борошно і молоко та готуйте до загустіння (не більше хвилини). Рівномірно полийте соусом курку.

Помідори наріжте шматочками і викладіть зверху. Посоліть, поперчіть, посипте орегано і базиліком. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Посипте тертим сиром і поверніть у духовку ще хвилин на п'ять.

Читайте також:

Салат "Цезар": як приготувати найпопулярніший салат у світі

Підійде і для гриля, і для духовки: рецепт смачного маринаду для курячих крилець

Ситно і бюджетно: рецепт салату з курячою печінкою та морквою

Джерело матеріала
loader
loader