Курорти Хорватії: як дістатися, що подивитися, які ціни
Курорти Хорватії: як дістатися, що подивитися, які ціни

Курорти Хорватії: як дістатися, що подивитися, які ціни

Як дістатися до найпопулярніших локацій, що обов’язково варто побачити та які тарифи очікують на мандрівників – читайте нижче.

Переліт 

Вартість квитків з Кракова варіюються залежно від сезону, дати бронювання та авіакомпанії. Зазвичай за 3 тижні до поїздки ціни тримаються на рівні €58-€300 в один бік. Тривалість польоту прямого рейсу до Спліту сягає 1,5 години, з пересадками – близько 6. Радимо купувати білети заздалегідь, за 2-3 місяці до запланованої дати відльоту. До речі, лоукости авіакомпаній, такі як Ryanair та Wizz Air, пропонують вигідні пропозиції. Рекомендуємо час від часу перевіряти їхні сайти на наявність акцій та знижок. Також не забувайте про пошукові системи Skyscanner або Momondo для порівняння.

Між іншим, з України до Хорватії можна доїхати автобусом, усе залежить від відстані та перевізника. У загальному ціни коливаються від €90 до €150 в одну сторону зі Львова. Однак врахуйте, що тривалість подорожі може зайняти від 15 до 40 годин.

Курорти Хорватії: як дістатися, що подивитися, які ціни

Житло

Вартість ночівлі в готелі змінюється залежно від місця розташування, кількості зірок та сезону. У великих туристичних містах, таких як Загреб, Спліт і Дубровнік, ціни вищі, особливо влітку.

  • Бюджетні: від €50 до €70 за ніч: сніданок включено, безкоштовний Wi-Fi.
  • Середнього класу: від €70 до €150: номери з балконом, обслуговування кімнат, тераса, кавоварка тощо.
  • Розкішні: від €150 і вище: оздоровчий фітнес та спа-центр, ресторан, трансфер з/до аеропорту, можна з домашніми тваринами.

Для поїздки з дітьми радимо обрати апартаменти, які місцеві жителі здають в оренду. У центрі міста це обійдеться в €50-120.

Курорти Хорватії: як дістатися, що подивитися, які ціни

Їжа 

Хорватська кухня поєднує в собі елементи середземноморської, італійської, австрійської та угорської кулінарних традицій.

Обов'язково спробуйте традиційні страви:

  • Пека – яловичина, баранина чи морепродукти з овочами. Готують під металевим куполом у печі.
  • Паштіцада – тушковане мариноване м'ясо у червоному вині з різними спеціями.
  • Фіш Папрікаш – густа рибна юшка з приправами.
  •  Чевапчичі – маленькі ковбаски на грилі. Їх подають з цибулею та хлібом.

Обід у недорогому ресторані коштуватиме від €10 до €25, кава – €1,55. Для поціновувачів вуличної їжі, один бурек обійдеться від €2-5. У супермаркеті набір продуктів складає близько €5,71: хліб €0,50, молоко €0,87, 12 штук яєць €2,25, 1 кілограм бананів €1,69.

Транспорт 

Паром – мальовничий та приємний спосіб дослідження захоплюючого узбережжя країни. Незалежно від того, яке місто відвідає турист. Корабель працює за розкладом, тому можна спланувати свій час. Від Спліту до Хвари поїздка триватиме близько години, ціна – біля €10 в один бік. Від Дубровника до Локрума – 15 хвилин, вартість – €5.

За одноразовий квиток у місцевому транспорті доведеться заплатити €1,56. Середній тариф за посадку у таксі – €2,26.

Курорти Хорватії: як дістатися, що подивитися, які ціни

Відпочинок

  • Ровінь 

Курорт розташовується на півострові Істрія. Він славиться величезною кількістю визначних пам'яток та мальовничими пейзажами. За дрібною галькою та сосновим лісом прямуйте до бухти Kurent. Для поціновувачів дайвінгу та стрибків зі скель чудово підійде кам'янистий берег Skaraba. До речі, тут також є пляж, який нагородили блакитним прапором Євросоюзу за бездоганну чистоту та екологічність – Vestar.

Обов'язково підіть до тутешнього Кафедрального собору Святої Євфимії. Якщо підніметеся на вершину, побачите п'ятиметрову статую великомучениці з бронзи. Під час прогулянки містом радимо завітати до семикутної каплиці Трійці та старовини церкви Діви Марії Милосердної. До речі, тут розміщується палац у венеціанському стилі – Каліффі. Раніше він був резиденцією почесної княжої родини. Сьогодні у ньому є музей з копіями картин відомих художників, скульптури, археологічні знахідки, моделі кораблів тощо.

Курорти Хорватії: як дістатися, що подивитися, які ціни
  • Спліт 

Знаходиться на перехресті всіх морських шляхів Адріатики. Чудова локація, що здивує усіх поціновувачів природи. Місто розташовується на півострові Мар'ян з горами довкола. Мандрівники часто обирають це місце для катання на водних лижах, віндсерфінгу, вітрильного спорту, дайвінгу та підводної риболовлі. А ще з середини липня до серпня можна потрапити на ярмарки квітів та вина.

Піщані пляжі можна знайти на Бачвіце. Вхід сюди вільний, а на території є все необхідне для відпочинку. Також звідси є перехід пішохідною доріжкою до Трстеніка – дрібногалькового узбережжя.

Обов'язково відвідайте палац Діоклетіана IV століття. Масштаби споруди вражають. І звісно, прогуляйтеся історичною частиною міста – вулиці Мармонтова. На Народній площі підіть на обід у місцевий ресторан з вуличною терасою.

Курорти Хорватії: як дістатися, що подивитися, які ціни
  • Задар

Туристичний центр з безліччю островів та парків, де скелі торкаються моря. Якщо захочете орендувати катер чи яхту, прямуйте до Боріку. А ще тут можна порозважатися на парашутах у воді. Майте на увазі, що вхід платний. Сам пляж піщано-гальковий. Для сімейного та подружнього відпочинку чудово підійде Златна Лука. Сюди зручно дістатися на таксі або орендованому авто. До речі, тут неймовірний підводний світ, тому поціновувачам дайвінгу точно сподобається.

Радимо піти до художніх інсталяцій "Морський орган", труби видають певні ноти та формують мелодію. "Привітання сонцю" – багатошарові скляні пластини, що світяться з настанням темряви. Щоб більше дізнатися про місцевість, відвідайте археологічний музей, який заснували ще у 1832 році. Тут зберігають знахідки VII-XII століть.

Курорти Хорватії: як дістатися, що подивитися, які ціни

Підсумуємо бюджет

Відпочинок для двох за п'ять днів обійдеться:

  • Проживання у двомісному номері — від €551
  • Обіди в недорогому кафе — від €150
  • Пором туди і назад — від €40 

Досліджуйте нові горизонти! Розпочніть незабутню подорож!

Раніше OBOZ.UA розповідав про бюджетні пляжні курорти Європи. 

Тільки перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader