Небезпека гострого перцю: як він може погіршити здоровʼя людини
Небезпека гострого перцю: як він може погіршити здоровʼя людини

Небезпека гострого перцю: як він може погіршити здоровʼя людини

Перець має певну користь для здоровʼя людини завдяки капсаїцину, який не лише надає гостроту овочу, але й зменшує біль, захищає клітини від пошкоджень та зменшує запалення.

Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що також гострий перець є джерелом вітамінів А, В, С та Е.

Ризики споживання гострого перцю

Гострий перець може завдати фізичної шкоди стравоходу або язику. При споживанні гострої їжі мозок отримує больові сигнали, які можуть призвести до розладу шлунка, нудоти та блювоти. Сам перець не завдає шкоди стравоходу, тоді як це можуть зробити симптоми, що виникнуть. Зокрема, кислота, що надходить зі шлунка при блювоті, може дратувати стравохід.

Можливі побічні ефекти при вживанні гострого перцю:

  • Труднощі з диханням.
  • Діарея.
  • Біль і почервоніння в очах та на шкірі.
  • Дистрес дихання.

Експерти радять обирати не надто гострі сорти перцю та споживати їх у стравах, а не самі по собі. Це зменшує вплив на організм людини.

Аби полегшити симптоми вживання гострого перцю варто випити молоко замість води. Адже остання може поширювати капсаїцин навколо рота, потенційно посилюючи біль. Крім цього, може допомогти вживання хліба, крохмаль допомагає нейтралізувати вплив капсаїцину.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, яке молоко корисніше для здоровʼя.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader