Що таке морінга: як її використати в харчуванні та догляді
Що таке морінга: як її використати в харчуванні та догляді

Що таке морінга: як її використати в харчуванні та догляді

Морінга – лікарська рослина, яка містить багато поживних речовин. Вона може зменшити біль та ризик серцевих захворювань, виразок та інших хронічних захворювань.

Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що в традиційній медицині використовуються майже всі частини цієї рослини – листя, кора, коріння й сік.

Користь морінги:

Вміст антиоксидантів

Морінга містить фенольні сполуки, які є молекулами з протизапальними властивостями. Зокрема, флавоноїди можуть сприяти імунному здоров'ю, запобігати хронічним захворюванням та боротися із запаленням.

Зниження рівня цукру в крові

Згідно з дослідженням, люди з діабетом, які приймали 20 грамів порошку листя морінги щодня, мали нижчий рівень цукру в крові. 

Полегшення симптомів менопаузи

Морінга допомагає полегшити симптоми менопаузи, а саме нічну пітливість, тривоги. Відповідно до дослідження, морінга може допомогти зменшити тяжкість припливів, коли зʼявляються при дисбалансу антиоксидантів та вільних радикалів. 

Антивіковий ефект

Морінга стає популярною в догляді за шкірою. Її екстракти мають омолоджуючі властивості для шкіри. Зокрема, морінга покращує еластичність шкіри, тоді як велика кількість вітаміну С та Е в рослині допомагає зробити шкіру сяючою. Ба більше, олія морінги може лікувати екзему та запалення на шкірі. 

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, які існують види жирів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader