США і Південна Корея підвищили свій альянс до рівня ядерного
США і Південна Корея підвищили свій альянс до рівня ядерного

США і Південна Корея підвищили свій альянс до рівня ядерного

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що альянс його країни зі Сполученими Штатами підвищено до рівня ядерного, здатного стримувати будь-які ядерні загрози Північної Кореї.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Минулого тижня Юн і президент США Джо Байден у Вашингтоні на полях саміту НАТО підписали документ «Ядерне стримування та ядерні операції на Корейському півострові», що містить керівні принципи реагування союзників на ядерні загрози КНДР.

«США призначатимуть спеціальну місію зі своїх ядерних сил на Корейському півострові як у воєнний, так і в мирний час, завданням якої буде швидко й ефективно реагувати на будь-яку північнокорейську ядерну загрозу», - сказав Юн.

Підписання керівних принципів стало кульмінацією зусиль двох країн із забезпечення зобов’язань США стосовно розширеного стримування Північної Кореї, яким передбачено, що Сполучені Штати мобілізуватимуть для захисту союзника увесь свій військовий потенціал, включаючи ядерну зброю.

Після підписання минулого місяця лідерами Північної Кореї і Росії Кім Чен Ином та Володимиром Путіним договору про розвиток стратегічних відносин між двома країнами, в якому передбачено надання допомоги однієї країни іншій у разі агресії проти неї, в Сеулі заговорили про необхідність розробки власної ядерної зброї. У Вашингтоні виступили категорично проти такого.

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч Південна Корея розгорне лазерну зброю для знищення північнокорейських безпілотників, ставши першою країною, яка розгорне цей тип зброї в армії.

Фото: Yonhap

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader