6 помилок, які ви можете робити дотримуючись середземноморської дієти
6 помилок, які ви можете робити дотримуючись середземноморської дієти

6 помилок, які ви можете робити дотримуючись середземноморської дієти

Середземноморська дієта вважається однією з найкращих дієт впродовж багатьох років. Такий раціон відомий своїм різноманіттям збалансованих продуктів та користю для здоров'я, що включає використання свіжих трав замість солі, вживання риби двічі на тиждень та споживання великої кількості фруктів і овочів.

Проте, щоб успішно налаштуватись на успіх та уникнути проблем, слід дотримуватись рекомендацій та уникати помилок, які характерні під час такого раціону. В Eat This, Not That! поділились розповсюдженими помилками, які можуть виникати під час середземноморської дієти.

Вживання занадто багато насичених жирів

Середземноморська дієта включає корисні жири, такі як омега-3, що містяться в жирній рибі та рослинних джерелах. Проте, така дієта зводить до мінімуму споживання насичених жирів, які закупорюють артерії, а тому яких слід уникати. Таким чином, якщо ви хочете їсти м’ясо чи морозиво, вибирайте пісні шматки та знежирені продукти, які солід їсти невеликими порціями.

Надмірна кількість доданого цукру

Як і насичених жирів, доданий цукор не потрібно повністю виключати з раціону, а лише контролювати його споживання. Багато цукру надходить з підсолоджених напоїв, тому варто перейти на воду. Також зменште споживання хлібобулочних виробів і солодощів, таких як печиво, торти та цукерки.

Замало рухатись

У Середземномор'ї тепла погода, яка сприяє активному способу життя з прогулянками та їздою на велосипеді. Для здоров'я важливі регулярні фізичні вправи, а тому якщо вам не вдається тренуватися на свіжому повітрі, можна відвідувати тренажерний зал або займатися вдома за відеоуроками.

Їсти продукти з великою концентрацією натрію

Під час середземноморської дієти слід замінити сіль травами та спеціями. Проте, якщо необхідно додати сіль, робіть це після приготування, щоб контролювати її кількість. Це допомагає уникати надмірного вживання солі.

Їсти за комп'ютером

Багато людей їдять поспіхом перед комп'ютером чи іншою електронікою. Середземноморська дієта заохочує знайти час, щоб насолоджуватися їжею навіть при насиченому графіку. А тому важливо відійти від ноутбука та насолоджуватися обідом на свіжому повітрі або біля вікна.

Готувати великі порції

Великі порції можуть порушити середземноморську дієту. Цільнозернові макарони можуть бути корисною частиною плану, але обмежуйте їх кількість і додайте більше овочів та бобових для білка. Це допоможе отримати більше різноманітних продуктів та зменшити порцію пасти.

РанішеOBOZ.UA розповів, які страви варто приготувати під час середземноморської дієти.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader