Микола Томенко звернувся до нардепів через підвищення зарплатні помічникам
Микола Томенко звернувся до нардепів через підвищення зарплатні помічникам

Микола Томенко звернувся до нардепів через підвищення зарплатні помічникам

ДОРОГІ наші помічниці та помічники ДЕПУТАТІВ воюючої УКРАЇНИ

Вчора депутати з УСІХ фракцій та груп тишком нишком з 1 липня 2024 року збільшили зарплати своїм помічникам, а фактично собі,з 88 до 133 тисяч гривень?!

Нагадаю, що народний депутат може мати до 5 помічників на зарплаті. Натомість, більшість депутатів утримують не більше 2 помічників. Тож у такому випадку і відтепер ці помічниці та помічники отримуватимуть по більш як 66 тисяч гривень на місяць. Є правда й такі депутати, які мають лише 1 помічницю, як от Микола Тищенко. Тож вона може розраховувати на всі 133 тисячі.

Нагадаю, що в абсолютної більшості депутатів на зарплатах помічників працюють, водії, родичі або родичі інших депутатів.

Таким чином, на практиці вчорашнє рішення голосами УСІХ фракцій і груп означає збільшення оплати праці самих депутатів.

А тим часом активні депутати і посадовці з жахом поівідомляють про прірву в бюджеті та брак коштів для ЗСУ і соціальних та гуманітарних програм.

Хочу також звернути увагу на ще одну корупційну і цинічну статтю бюджетної підтримки парламентських партій за якою лише в 2024 році партійні вожді отримають 840 МІЛЬЙОНІВ бюджетних гривень на свою рекламу і зарплати партійного апарату.

Тож, як каже політична народна мудрість:

- хтось воює, хтось працює і волонтерить, а хтось ...заробляє з бюджету воюючої України

Джерело матеріала
loader
loader