У президента Джо Байдена - позитивний тест на Covid-19
У президента Джо Байдена - позитивний тест на Covid-19

У президента Джо Байдена - позитивний тест на Covid-19

Він мав виступити на конференції.

За даними Білого дому, президент Джо Байден отримав позитивний результат на Covid-19 у середу, і він відчуває легкі симптоми хвороби. 

Про це пише CNN. 

81-річний Байден отримав позитивний результат на тест на коронавірус після свого першого заходу в Лас-Вегасі, де пізніше він мав виступити на щорічній конференції UnidosUS.

Лікар президента сказав, що Байден отримав свою першу дозу Paxlovid і самоізолюється у своєму будинку в Рехобот-Біч, штат Делавер, відповідно до вказівок Центру контролю та профілактики захворювань США.

«Сьогодні вдень у президента з’явилися симптоми верхніх дихальних шляхів, включаючи ринорею (нежить - ред.) і непродуктивний кашель із загальним нездужанням», — йдеться в записці лікаря Байдена, наданій прессекретарем Білого дому Карін Жан-П’єр.

"Він почувався добре під час свого першого заходу за день, але з огляду на те, що йому не ставало краще, було проведено тестування на COVID-19, і результати виявилися позитивними коронавірус-19", - йдеться у повідомленні. 

Підтвердження Білого дому сталося після появили на конференції президента та генерального директора UnidosUS Джанет Мургіа після того, як Байден запізнився на півтори години на свій запланований виступ.

«Я щойно розмовляв телефоном з президентом Байденом. І він поділився своїм глибоким розчаруванням через те, що не зміг приєднатися до нас сьогодні вдень. Президент був на багатьох заходах, як ми всі знаємо, і він щойно дав позитивний результат на Covid», — сказала Мургія присутнім.

CNN звернувся до кампанії Байдена та Білого дому за детальнішим коментарем.

  • Чутки про хворобу Паркінсона у Байдена: що кажуть його лікар та Білий дім
  • Хто може перемогти Трампа в разі зняття Байдена з президентських перегонів – Politico
  • Переплутав Зеленського з Путіним: Джо Байден виправдався за свою обмовку на саміті НАТО
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader