Як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрусткою: метод Мішлена
Як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрусткою: метод Мішлена

Як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрусткою: метод Мішлена

Хрустка зовні та соковита всередині смажена картопля – це страва, яку просто обожнюють всі від дорослих до малих. Але, ця страва приготовлена вдома, суттєво відрізняється від тієї, що можна скуштувати в ресторані.

На щастя, це більше не проблема. Адже завдяки шеф-кухарю Поппі О'Тул можна навчитись готувати смажену картоплю так, як це роблять у ресторанах, відзначених зірками Мішлен, пише Mirror.

Як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрусткою: метод Мішлена

В першу чергу, за словами О'Тул, слід впевнитись, що ви обрали правильний сорт картоплі, що придатний для смаження. Далі картоплю необхідно відварити у підсоленій воді протягом 10 хвилин. Саме завдяки цьому лайфхаку картопля стане надзвичайно хрусткою, а не мокрою.

Як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрусткою: метод Мішлена

Тепер картоплю потрібно повністю висушити. За методом О'Тул, чим сухішою буде картопля, коли вона потрапить у розпечений жир, тим хрусткішою вона вийде в кінці приготування.

І останнє, що залишається, це відправити картоплю у розігріту до 200 градусів духовку, та декілька разів перемішувати під час приготування. Страва вважатиметься готовою, коли вона набуде красивого золотавого кольору.

Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:

  • Як правильно зберігати масло
  • Яке м’ясо обрати для шашлику
  • Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим
Джерело матеріала
loader
loader