Хрустка зовні та соковита всередині смажена картопля – це страва, яку просто обожнюють всі від дорослих до малих. Але, ця страва приготовлена вдома, суттєво відрізняється від тієї, що можна скуштувати в ресторані.
На щастя, це більше не проблема. Адже завдяки шеф-кухарю Поппі О'Тул можна навчитись готувати смажену картоплю так, як це роблять у ресторанах, відзначених зірками Мішлен, пише Mirror.
В першу чергу, за словами О'Тул, слід впевнитись, що ви обрали правильний сорт картоплі, що придатний для смаження. Далі картоплю необхідно відварити у підсоленій воді протягом 10 хвилин. Саме завдяки цьому лайфхаку картопля стане надзвичайно хрусткою, а не мокрою.
Тепер картоплю потрібно повністю висушити. За методом О'Тул, чим сухішою буде картопля, коли вона потрапить у розпечений жир, тим хрусткішою вона вийде в кінці приготування.
І останнє, що залишається, це відправити картоплю у розігріту до 200 градусів духовку, та декілька разів перемішувати під час приготування. Страва вважатиметься готовою, коли вона набуде красивого золотавого кольору.
Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:
- Як правильно зберігати масло
- Яке м’ясо обрати для шашлику
- Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим