Євген Коноплянка заявив про завершення спортивної кар'єри
Євген Коноплянка заявив про завершення спортивної кар'єри

Євген Коноплянка заявив про завершення спортивної кар'єри

Колишній вінгер збірної України з футболу Євген Коноплянка ухвалив рішення завершити кар'єру у 34 роки. Про це він написав в Instagram.

- Футбол для мене - більше, ніж просто гра, більше, ніж просто спорт чи змагання. Це велика частина мене, як людини, особистості і професіонала. Я дуже люблю цю гру і ціную кожен момент, який мені довелося пережити, перебуваючи на футбольному полі. Та сьогодні я маю повідомити вам про те, що прийняв рішення завершити професійну кар'єру. Тож дякую усім, хто пройшов зі мною цей шлях, усім, хто розділяв зі мною радість перемог та сум поразок, усім, хто слідкував за мною і підтримував на полі та поза ним, - йдеться у дописі.

  • Євген Коноплянка народився 29 вересня 1989 року в місті Кіровоград. Український футболіст, лівий вінгер збірної України, віцекапітан збірної України (2015—2019), переможець Ліги Європи (2015/16).
  • З 2010 до 2023 року Коноплянка провів 87 матчів за збірну України, у яких забив 21 гол. Він третій найкращий бомбардир в історії синьо-жовтих. Учасник двох чемпіонатів Європи (2016, 2020).
  • На клубному рівні Коноплянка представляв "Дніпро", "Севілью", "Шальке", "Шахтар", "Краковію" і "ЧФР2. Ставав чемпіоном України із "Шахтарем", вигравав Лігу Європи із "Севільєю".
Теги за темою
футбол Спорт
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader