НАТО призначило старшого представника в Україні: ключові деталі рішення
НАТО призначило старшого представника в Україні: ключові деталі рішення

НАТО призначило старшого представника в Україні: ключові деталі рішення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив про призначення Патріка Тернера на посаду старшого представника Альянсу в Україні.

Тернер, який має багатий досвід роботи у сфері міжнародної безпеки та оборони, приступить до виконання своїх обов'язків у вересні 2024 року. Його призначення є результатом рішення, прийнятого на нещодавньому саміті НАТО у Вашингтоні.

"Для мене справжня честь бути призначеним старшим представником НАТО в Україні. Я з нетерпінням чекаю на те, щоб очолити представництво НАТО і дуже тісно співпрацювати з українською владою, а також із союзниками та партнерами, щоб допомогти надати Україні підтримку від НАТО", - прокоментував своє призначення Патрік Тернер.

Новопризначений представник має вражаючий послужний список. Раніше він обіймав посаду помічника Столтенберга з питань операцій, оборонної політики та планування. Крім того, Тернер має значний досвід роботи у британському уряді, де він займав ряд високих посад, включаючи посаду міністра з питань оборони в посольстві Великої Британії.

Варто відзначити, що Тернер відіграв ключову роль у розробці першої стратегії національної безпеки Великої Британії у 2008 році. Він також керував командою в Міністерстві оборони Великої Британії, яка працювала над оновленням незалежного ядерного стримування країни у 2005-2007 роках.

На новій посаді Тернер виконуватиме роль координатора взаємодії між НАТО та українською владою. Його завдання включатимуть координацію зусиль Альянсу та надання оцінок і порад щодо ситуації в Україні.

Це призначення є одним із ключових рішень, прийнятих на 75-му ювілейному саміті НАТО у Вашингтоні, який відбувся 9-11 липня. Саміт ознаменувався прийняттям низки важливих рішень щодо подальшої підтримки України з боку Альянсу.

Також Дуда відповів, чи готується НАТО до війни з Росією.

Джерело матеріала
loader
loader